Witlof uit de oven met walnoten
en quinoa
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 25 gram gepelde walnoten
- 75 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 0.5 theelepel(s) komijnpoeder
- 10 gram olijfringetjes
- 25 gram pompoenpitten
- 75 gram quinoa
- 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
- 30 gram vegan feta
- 2 stuk(s) witlof
- 1 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 50 gram gepelde walnoten
- 150 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 1 theelepel(s) komijnpoeder
- 20 gram olijfringetjes
- 50 gram pompoenpitten
- 150 gram quinoa
- 1 stuk(s) sinaasappel(s)
- 60 gram vegan feta
- 4 stuk(s) witlof
- 1.5 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 75 gram gepelde walnoten
- 225 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 1.5 theelepel(s) komijnpoeder
- 30 gram olijfringetjes
- 75 gram pompoenpitten
- 225 gram quinoa
- 1.5 stuk(s) sinaasappel(s)
- 90 gram vegan feta
- 6 stuk(s) witlof
- 2 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 100 gram gepelde walnoten
- 300 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 2 theelepel(s) komijnpoeder
- 40 gram olijfringetjes
- 100 gram pompoenpitten
- 300 gram quinoa
- 2 stuk(s) sinaasappel(s)
- 120 gram vegan feta
- 8 stuk(s) witlof
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Vind je de witlof iets te bitter? Druppel dan agave siroop eroverheen.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de witlof en snijd de onderkant eraf en de harde bittere kern eruit. Leg de witlofjes op een ingevette ovenschaal.
Spoel de kikkererwten af onder koud water en voeg toe aan de ovenschaal.
Rasp de schil van een sinaasappel en pers het sap uit. Meng het sap met de rasp samen met de paprikapoeder en de helft van de komijn. Giet over de witlof in de ovenschaal. Schuif het voor 30 minuten in de oven.
Breng ondertussen water aan de kook voor de quinoa en bereid het volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Rooster de pompoenpitten even in een droge pan tot ze gaan poffen als ze nog niet geroosterd zijn.
Giet de quinoa af wanneer deze klaar is en vermeng het met de pompoenpitten en de tweede helft van de komijn.
Haal de witlof en de kikkererwten uit de oven. Verdeel de quinoa over de borden. Leg de witlof ernaast. Verdeel ook de kikkererwten over de borden. Pak nu de olijven en de walnoten en verdeel ze. Maak het gerecht af met de vegan feta en verkruimel over de borden.