Winterse tagliatelle met venkelworst
Vlees

Winterse tagliatelle met venkelworst

en wortel

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) honing
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 250 gram pastasaus met venkelworst
  • 1 stuk(s) sjalotten
  • 3 gram tijm
  • 125 gram volkoren tagliatelle
  • 100 gram wortel
  • 2 theelepel(s) honing
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 500 gram pastasaus met venkelworst
  • 2 stuk(s) sjalotten
  • 6 gram tijm
  • 250 gram volkoren tagliatelle
  • 200 gram wortel
  • 3 theelepel(s) honing
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 750 gram pastasaus met venkelworst
  • 3 stuk(s) sjalotten
  • 9 gram tijm
  • 375 gram volkoren tagliatelle
  • 300 gram wortel
  • 4 theelepel(s) honing
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1000 gram pastasaus met venkelworst
  • 4 stuk(s) sjalotten
  • 12 gram tijm
  • 500 gram volkoren tagliatelle
  • 400 gram wortel

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • vergiet
  • snijplank
  • knoflookpers
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

De passie voor ravioli begon vele generaties geleden in Italië. Het familiebedrijf ‘Mama’s ravioli’ begon in 2020 in Nederland. Hun missie is het maken van authentieke, Italiaanse pasta voor iedereen. Dat is gelukt! Nu zit de tagliatelle in jouw box! Met veel liefde bereid uit pure, simpele ingrediënten en handgemaakt door chef Terenzio.

Redacteur Mireille

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een kookpan water aan de kook voor de wortelen.

Stap 2

Maak de knoflook schoon. Maak de wortelen schoon en kook 10 minuten. Giet de wortelen af en leg in een ovenschaal. Kruid met olijfolie, honing, peper en zout. Pers knoflook uit boven de wortelen en rits de helft van de tijm erover. Hussel het geheel en rooster de wortelen 25 minuten in het midden van de oven.

Stap 3

Maak de sjalot schoon en snijd grof. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes.

Stap 4

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalot glazig. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee. Rits de rest van de tijm boven de pan. Voeg de pastasaus met venkelworst toe en laat 5-10 minuten pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Breng in de kookpan opnieuw water met een snufje zout aan de kook. Bereid de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Stap 6

Giet de pasta af en doe terug in de pan. Besprenkel met wat extra vergine olijfolie. Schep de pasta op een bord en verdeel de saus erover. Serveer samen met de wortelen.