Winterse tagliatelle met kastanjechampignons
en wortel
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 theelepel(s) agave siroop
- 200 gram gepelde tomaten
- 100 gram kastanjechampignons
- 1 teentje(s) knoflook
- 80 gram linzen
- 1 stuk(s) sjalotten
- 3 gram tijm
- 125 gram volkoren tagliatelle
- 100 gram wortel
- 2 theelepel(s) agave siroop
- 400 gram gepelde tomaten
- 200 gram kastanjechampignons
- 2 teentje(s) knoflook
- 160 gram linzen
- 2 stuk(s) sjalotten
- 6 gram tijm
- 250 gram volkoren tagliatelle
- 200 gram wortel
- 3 theelepel(s) agave siroop
- 600 gram gepelde tomaten
- 300 gram kastanjechampignons
- 3 teentje(s) knoflook
- 240 gram linzen
- 3 stuk(s) sjalotten
- 9 gram tijm
- 375 gram volkoren tagliatelle
- 300 gram wortel
- 4 theelepel(s) agave siroop
- 800 gram gepelde tomaten
- 400 gram kastanjechampignons
- 4 teentje(s) knoflook
- 320 gram linzen
- 4 stuk(s) sjalotten
- 12 gram tijm
- 500 gram volkoren tagliatelle
- 400 gram wortel
Benodigdheden
- ovenschaal
- vergiet
- snijplank
- knoflookpers
- mes
- kookpan
- hapjespan
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekWeetje
Een champignon is het vruchtlichaam van een schimmel. Een beetje vergelijkbaar met een bloem. Eigenlijk is een paddenstoel maar een klein deel van de schimmel. Het grootste deel groeit in de bodem, in de vorm van schimmeldraden. Champignons zijn vers en in geconserveerde vorm verkrijgbaar. Maar 74% van de Nederlands koopt ze het liefste vers.
Redacteur Mireille
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een kookpan water aan de kook voor de wortelen.
Maak de knoflook schoon. Maak de wortelen schoon en kook 10 minuten. Giet de wortelen af en leg in een ovenschaal. Kruid met olijfolie, de helft van de agavesiroop, peper en zout. Pers knoflook uit boven de wortelen en rits de helft van de tijm erover. Hussel het geheel en rooster de wortelen 25 minuten in het midden van de oven.
Maak de sjalot schoon en snijd grof. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalot glazig. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee. Rits de rest van de tijm boven de pan. Spoel de linzen af en laat goed uitlekken. Bak de linzen 2 minuten mee en voeg dan de andere helft van de agavesiroop en de gepelde tomaten toe. Maak de tomaten met een pollepel wat fijner. Laat 5-10 minuten pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Breng in de kookpan opnieuw water met een snufje zout aan de kook. Bereid de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet de pasta af en doe terug in de pan. Besprenkel met wat extra vergine olijfolie. Schep de pasta op een bord en verdeel de saus erover. Serveer samen met de wortelen.