Winterse stoof met aardappelpuree
Vlees

Winterse stoof met aardappelpuree

  • 150 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram aardappel kruimig
  • 100 stengel(st) bleekselderij
  • 100 gram bospeen
  • 1 gram boter
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 30 milliliter halfvolle melk
  • 1 blad(en) laurierblad
  • 125 mililiter runderbouillon
  • 120 gram runderstoofvlees
  • 35 gram tomatenpuree
  • 400 gram aardappel kruimig
  • 200 stengel(st) bleekselderij
  • 200 gram bospeen
  • 2 gram boter
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 60 milliliter halfvolle melk
  • 2 blad(en) laurierblad
  • 250 mililiter runderbouillon
  • 240 gram runderstoofvlees
  • 70 gram tomatenpuree
  • 600 gram aardappel kruimig
  • 300 stengel(st) bleekselderij
  • 300 gram bospeen
  • 3 gram boter
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 90 milliliter halfvolle melk
  • 3 blad(en) laurierblad
  • 375 mililiter runderbouillon
  • 360 gram runderstoofvlees
  • 105 gram tomatenpuree
  • 800 gram aardappel kruimig
  • 400 stengel(st) bleekselderij
  • 400 gram bospeen
  • 4 gram boter
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 120 milliliter halfvolle melk
  • 4 blad(en) laurierblad
  • 500 mililiter runderbouillon
  • 480 gram runderstoofvlees
  • 140 gram tomatenpuree

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Blus het vlees af met donker bier of een scheut rode wijn voor nóg meer smaak. Daarnaast blijft de peperkoek tip een gouden tip: verkruimel op het einde wat peperkoek boven de stoof en laat mee pruttelen tot het volledig opgelost is. Het geeft extra smaak aan de stoof en zorgt ervoor dat het vocht meer bindt.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de ui. Was de wortelen en snijd in plakjes. Was de bleekselderij, haal de onderkant eraf en snijd in de breedte in reepjes.

Stap 2

Dep het vlees droog en snijd in blokjes. Doe het vlees in een kom, bestrooi met de bloem en haal er doorheen.

Stap 3

Verhit de helft van de boter in een stoofpan. Als je geen stoofpan hebt, neem een andere pan met dikke bodem. Voeg het vlees toe aan de pan en bak op hoog vuur. Voeg de ui, bleekselderij, wortel en laurier toe aan het bakvet van het vlees en bak 10 minuten op hoog vuur.

Stap 4

Breng water aan de kook voor de bouillon en maak de bouillon. Als de groenten 10 minuten hebben gebakken, voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee. Voeg de hete bouillon toe aan de pan en laat het geheel circa 2,5 uur sudderen met een deksel op de pan. Als het vlees zacht is, is de stoof klaar. Indien nog een beetje taai, laat wat langer sudderen.

Stap 5

Breng een grote pan water aan de kook voor de aardappelen. Was de aardappelen en snijd in stukken. Als het water kookt, voeg toe aan de pan en kook in circa 15 minuten gaar. Als de aardappelen gaar zijn (test met vork), giet het vocht af. Voeg de melk, wat zout en de rest van de boter toe aan de aardappelen. Stamp fijn.

Stap 6

Schep de aardappelpuree op de borden en schep daarna de stoof erop.