Winterse pasta pesto
met gerookte amandelen
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 25 gram geraspte kaas
- 20 gram gerookte amandelen
- 0.5 stuk(s) korte prei
- 125 gram pasta
- 75 gram rode pesto (vers)
- 0.5 stuk(s) sjalot
- 100 gram wortel
- 50 gram geraspte kaas
- 40 gram gerookte amandelen
- 1 stuk(s) korte prei
- 250 gram pasta
- 150 gram rode pesto (vers)
- 1 stuk(s) sjalot
- 200 gram wortel
- 75 gram geraspte kaas
- 60 gram gerookte amandelen
- 1.5 stuk(s) korte prei
- 375 gram pasta
- 225 gram rode pesto (vers)
- 1.5 stuk(s) sjalot
- 300 gram wortel
- 100 gram geraspte kaas
- 80 gram gerookte amandelen
- 2 stuk(s) korte prei
- 500 gram pasta
- 300 gram rode pesto (vers)
- 2 stuk(s) sjalot
- 400 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Als je pasta in zout water kookt, heb je al meer smaak in de basis van jouw gerecht.
Chef Sophie
Bereidingswijze
Breng een ruime pan water met een snufje zout aan de kook voor de pasta.
Was de wortel en snijd in dunne plakjes. Halveer eventuele dikke wortels. Snipper de sjalot. Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei en snijd in dunne ringen. Doe de preiringen in een vergiet en spoel schoon.
Verhit olie in een hapjespan en fruit de sjalot tot deze glazig is. Voeg de plakjes wortel toe en bak voor 5 minuten. Voeg hierna de preiringen toe en bak nog 5 minuten mee. Kruid naar smaak met peper en zout.
Kook de verse pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet af. Bewaar een kopje kookvocht.
Voeg de pesto, de gekookte pasta en een eetlepel kookvocht per persoon toe aan de pan met de groenten. Roer het goed door en laat het geheel warm worden.
Schep de pasta op de borden en verdeel hierover de gerookte amandelen. Serveer met de geraspte kaas.