Winterse pasta pesto
Vega

Winterse pasta pesto

met gerookte amandelen

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 20 gram gerookte amandelen
  • 25 gram oude kaas
  • 125 gram pasta
  • 0.25 stuk(s) pompoen
  • 0.5 stuk(s) prei
  • 75 gram rode pesto
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 40 gram gerookte amandelen
  • 50 gram oude kaas
  • 250 gram pasta
  • 0.25 stuk(s) pompoen
  • 1 stuk(s) prei
  • 150 gram rode pesto
  • 1 stuk(s) ui
  • 60 gram gerookte amandelen
  • 75 gram oude kaas
  • 375 gram pasta
  • 0.25 stuk(s) pompoen
  • 1 stuk(s) prei
  • 225 gram rode pesto
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 80 gram gerookte amandelen
  • 100 gram oude kaas
  • 500 gram pasta
  • 0.25 stuk(s) pompoen
  • 2 stuk(s) prei
  • 300 gram rode pesto
  • 2 stuk(s) ui

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een ruime pan water met een snufje zout aan de kook voor de pasta.

Stap 2

Was de benodigde hoeveelheid pompoen en snijd doormidden. Verwijder de zaadjes en pulp met een grote lepel. Snijd de pompoen in blokjes van maximaal 1 cm. Schep de pompoenblokjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, zout en peper en hussel door elkaar. Rooster de pompoenblokjes voor 15 minuten.

Stap 3

Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei en snijd in dunne ringen. Doe de preiringen in een vergiet en spoel schoon. Maak de ui schoon en snipper de ui. Rooster de amandelen een paar minuten in een droge koekenpan.

Stap 4

Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei en snijd in dunne ringen. Doe de preiringen in een vergiet en spoel schoon. Maak de ui schoon en snipper de ui. Rooster de amandelen een paar minuten in een droge koekenpan.

Stap 5

Voeg de geroosterde pompoenblokjes, pesto, pasta en een eetlepel pasta kookvocht per persoon toe aan de pan. Roer geheel voor een paar minuten.

Stap 6

Schep de pasta op de borden en verdeel hierover de geroosterde amandelen. Rasp nog wat kaas om de borden mee af te maken.