Winterse pasta pesto
Vis

Winterse pasta pesto

met gerookte zalmforel

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) flespompoen
  • 75 gram gerookte zalm
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 125 gram pasta
  • 75 gram rode pesto (vers)
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 0.25 stuk(s) flespompoen
  • 150 gram gerookte zalm
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 250 gram pasta
  • 150 gram rode pesto (vers)
  • 1 stuk(s) ui
  • 0.25 stuk(s) flespompoen
  • 225 gram gerookte zalm
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 375 gram pasta
  • 225 gram rode pesto (vers)
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 0.25 stuk(s) flespompoen
  • 300 gram gerookte zalm
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 500 gram pasta
  • 300 gram rode pesto (vers)
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een ruime pan water met een snufje zout aan de kook voor de pasta.

Stap 2

Was de benodigde hoeveelheid pompoen en snijd doormidden. Verwijder de zaadjes en pulp met een grote lepel. Snijd de pompoen in blokjes van maximaal 1 cm. Schep de pompoenblokjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, zout en peper en hussel door elkaar. Rooster de pompoenblokjes voor 15 minuten.

Stap 3

Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei en snijd in dunne ringen. Doe de preiringen in een vergiet en spoel schoon. Maak de ui schoon en snipper de ui. Verwijder vel en eventuele graatjes van de zalmforel.

Stap 4

Kook de verse pasta 3 minuten en giet af. Bewaar een kopje kookvocht. Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de preiringen toe en bak nog 5 minuten. Kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 5

Voeg de geroosterde pompoenblokjes, pesto, pasta en een eetlepel pasta kookvocht per persoon toe aan de pan. Roer geheel voor een paar minuten.

Stap 6

Schep de pasta op de borden en verdeel hierover de gerookte zalmforel.