Winter bowl met tofu
en lupinebonen
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 theelepel(s) chilivlokken
- 100 gram chioggia biet
- 1 teentje(s) knoflook
- 50 gram lupine boon uit blik/ pak
- 0.5 eetlepel(s) sojasaus
- 25 gram sriracha mayo
- 75 gram tofu
- 25 gram veldsla
- 100 gram wortel
- 75 gram zilvervliesrijst
- 1 theelepel(s) chilivlokken
- 200 gram chioggia biet
- 2 teentje(s) knoflook
- 100 gram lupine boon uit blik/ pak
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 50 gram sriracha mayo
- 150 gram tofu
- 50 gram veldsla
- 200 gram wortel
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1.5 theelepel(s) chilivlokken
- 300 gram chioggia biet
- 3 teentje(s) knoflook
- 150 gram lupine boon uit blik/ pak
- 1.5 eetlepel(s) sojasaus
- 75 gram sriracha mayo
- 225 gram tofu
- 75 gram veldsla
- 300 gram wortel
- 225 gram zilvervliesrijst
- 2 theelepel(s) chilivlokken
- 400 gram chioggia biet
- 4 teentje(s) knoflook
- 200 gram lupine boon uit blik/ pak
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 100 gram sriracha mayo
- 300 gram tofu
- 100 gram veldsla
- 400 gram wortel
- 300 gram zilvervliesrijst
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Heb je meer tijd? Rooster dan de lupine bonen in 15 minuten op 200 graden in de oven met de kruiden en de olijfolie in een ovenschaal.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking. Giet de rijst af, roer er de sojasaus doorheen en zet apart.
Maak de wortelen schoon en snijd in plakken van 1,5 cm. Breng water aan de kook in een klein pannetje. Voeg de wortelen toe aan de pan en kook ze 5 minuten. Giet de wortelen af en spoel af onder koud water.
Was en schil de bieten. Halveer de bieten en snijd ze in dunne plakjes. Zet opzij. Was de veldsla af en zet opzij.
Giet de lupine bonen af, spoel ze onder de koude kraan en laat het uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de knoflook toe en bak het ca 2 minuten. Voeg de lupine bonen, zout, peper en de chiliflokken toe en bak het geheel op middelhoog vuur in ca 5 minuten. Let op, chilivlokken zijn pittig. Ben je hier niet zo'n liefhebber van, gebruik dan geen of minder chilivlokken. Haal de bonen uit de pan en zet opzij.
Snijd de tofu in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Verhit opnieuw olie in de pan en laat goed heet worden. Voeg de blokjes tofu toe en bak aan beide kanten in 10 minuten krokant. Keer regelmatig om. Zet een bord klaar met keukenpapier. Als de tofu krokant is, leg op het bord en bestrooi met fijn zout.
Het is nu tijd om de pokébowls te maken. Verdeel de rijst over de bodem van de borden. Verdeel de bieten, wortelen, lupine bonen, tofu en de veldsla erover. Maak de pokébowl af met de sriracha mayonaise.