Wilderland pasta bolognese
en paddenstoelen
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram gepelde tomaten
- 2 theelepel(s) honing
- 1 teentje(s) knoflook
- 80 gram linzen in blik
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 100 gram paddenstoelenmix
- 80 gram pasta
- 3 gram tijm
- 0.5 stuk(s) ui
- 125 gram wortel
- 400 gram gepelde tomaten
- 4 theelepel(s) honing
- 2 teentje(s) knoflook
- 160 gram linzen in blik
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 200 gram paddenstoelenmix
- 160 gram pasta
- 6 gram tijm
- 1 stuk(s) ui
- 250 gram wortel
- 600 gram gepelde tomaten
- 6 theelepel(s) honing
- 3 teentje(s) knoflook
- 240 gram linzen in blik
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 300 gram paddenstoelenmix
- 240 gram pasta
- 9 gram tijm
- 1.5 stuk(s) ui
- 375 gram wortel
- 800 gram gepelde tomaten
- 8 theelepel(s) honing
- 4 teentje(s) knoflook
- 320 gram linzen in blik
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 400 gram paddenstoelenmix
- 320 gram pasta
- 12 gram tijm
- 2 stuk(s) ui
- 500 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip
Ook lekker met nog wat extra geraspte kaas!
Fotograaf Thomas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een kookpan water aan de kook voor de wortelen.
Maak de knoflook schoon. Maak de wortelen schoon en kook 10 minuten. Giet de wortelen af en leg in een ovenschaal. Kruid met olijfolie, de helft van de honing, peper en zout. Pers knoflook uit boven de wortelen en rits de helft van de tijm erover. Hussel het geheel en rooster de wortelen 25 minuten in het midden van de oven.
Breng ondertussen in de kookpan opnieuw water met een snufje zout aan de kook. Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de ui schoon en snijd grof. Maak de paddenstoelen schoon en snijd deze klein.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee. Rits de rest van de tijm boven de pan. Spoel de linzen af en laat goed uitlekken. Bak de linzen 2 minuten mee en voeg dan de gepelde tomaten en de andere helft van de honing toe. Maak de gepelde tomaten met een pollepel wat fijner. Laat 5-10 minuten pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en doe terug in de pan. Besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Schep de pasta op een bord en verdeel de saus erover. Serveer samen met de geroosterde wortelen.