Warmoes couscous met Syrische grillkaas en tomaat
Vega

Warmoes couscous met Syrische grillkaas en tomaat

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 100 gram Syrische grillkaas
  • 75 gram couscous
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 100 gram kikkererwten
  • 5 gram munt
  • 100 bosje(s) snijbiet
  • 5 gram tajine kruiden
  • 150 gram trostomaten
  • 100 milliliter water
  • 200 gram Syrische grillkaas
  • 150 gram couscous
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 200 gram kikkererwten
  • 10 gram munt
  • 200 bosje(s) snijbiet
  • 10 gram tajine kruiden
  • 200 gram trostomaten
  • 200 milliliter water
  • 300 gram Syrische grillkaas
  • 225 gram couscous
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 300 gram kikkererwten
  • 15 gram munt
  • 300 bosje(s) snijbiet
  • 15 gram tajine kruiden
  • 250 gram trostomaten
  • 300 milliliter water
  • 400 gram Syrische grillkaas
  • 300 gram couscous
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 400 gram kikkererwten
  • 20 gram munt
  • 400 bosje(s) snijbiet
  • 20 gram tajine kruiden
  • 300 gram trostomaten
  • 400 milliliter water

Benodigdheden

  • grillpan
  • snijplank
  • mes
  • mengkom
  • hapjespan
  • vork
  • maatbeker
  • waterkoker

Tip

De kaas is gepekeld, dit betekend dat hij in zout water heeft gelegen. Spoel hem daarom nog even kort af onder de kraan voor je hem snijdt.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een waterkoker met water aan de kook. Doe de couscous in een mengkom, giet er de juiste hoeveelheid gekookt water over en zet afgedekt weg. Maak de ui schoon en snipper fijn. Giet de kikkererwten af. Maak de tomaatjes schoon en snijd in stukjes. Marineer de tomaten en kikkererwten met wat olijfolie, peper en zout.

Stap 2

Was de snijbiet goed. Snijd de stelen in blokjes en de bladeren in reepjes. Pluk de helft van de munt en hak fijn.

Stap 3

Verwarm de grillpan en grill de kaas aan beide kanten.

Stap 4

Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en voeg de ui en de tajine-kruiden toe. Bak eerst de blokjes van de snijbietstelen voor 2 minuten. Voeg vervolgens de bladeren toe en bak nog 2 minuten extra.

Stap 5

Roer de couscous los met een vork en voeg toe aan de hapjespan met snijbiet. Meng alles goed door elkaar inclusief de gehakte munt. Proef en breng op smaak met peper en zout. Snijd de grill kaas in reepjes.

Stap 6

Verdeel de couscous over de borden en leg de tomaten-kikkererwtensalade over de couscous. Dresseer het bord met grillkaas reepjes en overgebleven blaadjes munt.