Warme couscoussalade
Vega

Warme couscoussalade

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 80 gram kikkererwten uit blik
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 10 gram pistachenoten
  • 0.5 stuk(s) puntpaprika
  • 4 theelepel(s) ras el hanout
  • 0.5 stuk(s) sjalot
  • 75 gram volkoren couscous
  • 30 gram zwarte olijven
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 160 gram kikkererwten uit blik
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 20 gram pistachenoten
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 8 theelepel(s) ras el hanout
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 150 gram volkoren couscous
  • 60 gram zwarte olijven
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 240 gram kikkererwten uit blik
  • 1.5 stuk(s) korte prei
  • 9 eetlepel(s) olijfolie
  • 30 gram pistachenoten
  • 1.5 stuk(s) puntpaprika
  • 12 theelepel(s) ras el hanout
  • 1.5 stuk(s) sjalot
  • 225 gram volkoren couscous
  • 90 gram zwarte olijven
  • 1 stuk(s) citroen
  • 320 gram kikkererwten uit blik
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 12 eetlepel(s) olijfolie
  • 40 gram pistachenoten
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 16 theelepel(s) ras el hanout
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 300 gram volkoren couscous
  • 120 gram zwarte olijven

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Deze salade is ideaal om je restjes groenten zoals tomaatjes of verse kruiden zoals munt of bieslook in op te maken. Gewoon in stukjes snijden en toevoegen aan dit recept.

Chef Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Was de citroenen. Rasp de schil boven een kom en knijp de sap eruit en meng met de ras el hanout kruiden. Voeg de olijfolie toe en meng het goed door. Zet de dressing opzij.

Stap 2

Doe de couscous in een kom en meng er wat zout door. Schenk er zoveel kokend water bij dat de couscous net onder staat. Laat minimaal 10 min. staan.

Stap 3

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Maak de prei en de sjalot schoon. Snipper de sjalot en snijd de prei in dunne ringen.

Stap 4

Verhit wat olie in een pan. Bak de gesneden groenten in ca 5 minuten beetgaar.

Stap 5

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat ze uitlekken. Hak de pistachenoten in kleinere stukken. Snijd de olijven eventueel in ringen.

Stap 6

Doe de couscous in een grote schaal. Meng de kikkererwten, groenten, pistachenoten, olijven en de dressing erdoor. Verdeel de warme salade over de borden.