Warm gerookte zalmforel
op brioche met dille-olie en gemarineerde palmkool
- 20 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 0.5 stuk(s) brioche bolletje
- 0.5 stuk(s) limoen
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 25 gram palmkool
- 17.5 gram roomkaas
- 8 gram verse dille
- 0.5 eetlepel(s) witte balsamicoazijn
- 0.25 gram wortel
- 50 gram zalmforel gerookt
- 1 stuk(s) brioche bolletje
- 1 stuk(s) limoen
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 50 gram palmkool
- 35 gram roomkaas
- 15 gram verse dille
- 1 eetlepel(s) witte balsamicoazijn
- 0.25 gram wortel
- 100 gram zalmforel gerookt
- 1.5 stuk(s) brioche bolletje
- 2 stuk(s) limoen
- 9 eetlepel(s) olijfolie
- 75 gram palmkool
- 50 gram roomkaas
- 15 gram verse dille
- 1.5 eetlepel(s) witte balsamicoazijn
- 0.75 gram wortel
- 150 gram zalmforel gerookt
- 2 stuk(s) brioche bolletje
- 2 stuk(s) limoen
- 12 eetlepel(s) olijfolie
- 100 gram palmkool
- 65 gram roomkaas
- 20 gram verse dille
- 2 eetlepel(s) witte balsamicoazijn
- 0.75 gram wortel
- 200 gram zalmforel gerookt
Tip
Wikkel de palmkool in een natte theedoek en leg in de koelkast. Zo blijft het lekker vers! Tip heb je geen fijne zeef? Leg dan een stukje keukenpapier in een grove zeef om uit te laten lekken.
Boerschappen
Bereidingswijze
Pluk de dilletakjes en houd een paar mooie takjes apart om het gerecht mee af te maken. Snijd de dille grof en meng 1-2 minuten in een blender, samen met de aangegeven hoeveelheid olie. Giet het oliemengsel in een fijne zeef, die je in een kom hangt. Zet in de koelkast om uit te laten lekken.
Scheur de palmkool van de harde nerf en scheur het blad in kleine stukjes van 2-3 cm. Verwarm een bakpan en bak het blad 1-2 minuten aan. Haal de palmkool uit de pan en leg in een mengkom. Kruid met azijn, olie, peper en zout. Schil de wortel. Schaaf met een dunschiller dunne linten van de wortel. Leg in een mengkom en kruid met azijn, olie, peper en zout.
Verwarm een grillpan. Snijd de briochebolletjes doormidden en gril 1-2 minuten aan beide kanten.
Verwijder de forel van de huid. Snijd of pluk de zalmforel in grove flakes. Verwijder eventuele graatjes. Beleg de gegrilde brioche met een beetje roomkaas en leg de gemarineerde palmkool, wortel en de zalmforel er speels op.
Verdeel de broodjes over de borden en maak het gerechtje af met de achtergehouden takjes dille, een beetje rasp van de limoen en de dille-olie.