Voorjaarsstamppot 2
Vega

Voorjaarsstamppot 2

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 stuk(s) andijvie
  • 100 gram cherrytomaten
  • 50 gram fenegriekkaas
  • 250 gram kruimige aardappelen
  • 15 eetlepel(s) roomboter
  • 5 gram tijm
  • 80 gram vegan döner
  • 400 stuk(s) andijvie
  • 200 gram cherrytomaten
  • 75 gram fenegriekkaas
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 25 eetlepel(s) roomboter
  • 10 gram tijm
  • 160 gram vegan döner
  • 600 stuk(s) andijvie
  • 300 gram cherrytomaten
  • 100 gram fenegriekkaas
  • 750 gram kruimige aardappelen
  • 40 eetlepel(s) roomboter
  • 15 gram tijm
  • 240 gram vegan döner
  • 800 stuk(s) andijvie
  • 400 gram cherrytomaten
  • 150 gram fenegriekkaas
  • 1000 gram kruimige aardappelen
  • 50 eetlepel(s) roomboter
  • 15 gram tijm
  • 320 gram vegan döner

Benodigdheden

  • snijplank
  • 1 anti-aanbakpan
  • 1 kleine ovenschaal
  • mes
  • kookpan
  • pureestamper

Tip

Snijd de aardappels in kleine stukjes, hiermee verkort je de kooktijd. De andijvie hebben we al voor je gesneden. Zo zet je in een korte tijd een heerlijke stamppot op tafel.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil indien gewenst de aardappels, snijd in kleine stukken en was goed onder de kraan. Schep in een kookpan, zet net onder met water en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook, kook in 15-20 minuten volledig gaar en giet af.

Stap 2

Doe ondertussen de cherrytomaatjes met de tijm en een scheutje olijfolie in een ovenschaal. Kruid met zout en peper en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de kaas in blokjes.

Stap 3

Voeg direct na het afgieten van de aardappels, de andijvie en roomboter eraan toe. Stamp het geheel tot een mooie stamppot.

Stap 4

Meng de kaas door de stamppot. Kruid met zout en peper. Schep er voorzichtig 2/3 van de geroosterde tomaatjes doorheen. Houd warm onder een deksel.

Stap 5

Verwarm een scheutje olie in een anti-aanbakpan. Rooster hier de vegan döner in voor 5 minuten tot deze goed warm en lekker krokant is.

Stap 6

Verdeel de stamppot over de borden en leg er de vegan döner op. Verdeel er tenslotte de achtergehouden tomaatjes over.