Volkorennoedels
met Shanghai paksoi, champignons en zwarte bonensaus
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) Shanghai paksoi
- 1 theelepel(s) chilivlokken
- 1 stuk(s) rode ui
- 125 gram shiitake
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 100 gram tofu
- 65 gram volkoren woknoedels
- 2 milliliter water
- 200 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 2 stuk(s) Shanghai paksoi
- 1 theelepel(s) chilivlokken
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 250 gram shiitake
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 200 gram tofu
- 125 gram volkoren woknoedels
- 4 milliliter water
- 400 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 2 stuk(s) Shanghai paksoi
- 2 theelepel(s) chilivlokken
- 2 stuk(s) rode ui
- 375 gram shiitake
- 6 eetlepel(s) sojasaus
- 300 gram tofu
- 190 gram volkoren woknoedels
- 6 milliliter water
- 600 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 4 stuk(s) Shanghai paksoi
- 3 theelepel(s) chilivlokken
- 3 stuk(s) rode ui
- 500 gram shiitake
- 8 eetlepel(s) sojasaus
- 400 gram tofu
- 250 gram volkoren woknoedels
- 8 milliliter water
- 800 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
Benodigdheden
- staafmixer
- wok
- kookpan
Bereidingswijze
Pel de knoflook, schil de gember en hak deze beide fijn. Giet het vocht van de zwarte bonen in een kom samen met ¼ van de zwarte boontjes. Voeg hier de sojasaus, water, chilivlokken, gember en knoflook aan toe en pureer dit met de staafmixer tot een gladde zwarte saus.
Meng hier de rest van de zwarte boontjes doorheen. Snijd de shi-take in plakjes en de paksoi in stukken van 3 cm. Pel de rode ui, snipper deze fijn en bak deze samen met de tofublokjes 3 minuten aan in de wok tot ze gaar zijn.
Voeg de shi-take en de paksoi toe en bak deze 3 minuten mee.
Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg als de shi-take gaar zijn de zwarte bonen saus toe aan de groenten en verwarm nog enkele minuten door.
Meng de gekookte noedels door de groenten met de tofu.