Volkoren vislasagne
Vis

Volkoren vislasagne

  • 60 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 15 eetlepel(s) bloem
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 150 milliliter halfvolle melk
  • 50 gram jong belegen kaas
  • 75 stuk(s) lasagnevellen
  • 1 gram oregano
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 15 eetlepel(s) roomboter
  • 250 gram tomatensaus
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 30 eetlepel(s) bloem
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 300 milliliter halfvolle melk
  • 100 gram jong belegen kaas
  • 150 stuk(s) lasagnevellen
  • 2 gram oregano
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 25 eetlepel(s) roomboter
  • 500 gram tomatensaus
  • 1.5 stuk(s) aubergine
  • 45 eetlepel(s) bloem
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 450 milliliter halfvolle melk
  • 150 gram jong belegen kaas
  • 225 stuk(s) lasagnevellen
  • 3 gram oregano
  • 3 stuk(s) puntpaprika
  • 40 eetlepel(s) roomboter
  • 750 gram tomatensaus
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 60 eetlepel(s) bloem
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 600 milliliter halfvolle melk
  • 200 gram jong belegen kaas
  • 300 stuk(s) lasagnevellen
  • 4 gram oregano
  • 4 stuk(s) puntpaprika
  • 50 eetlepel(s) roomboter
  • 1000 gram tomatensaus

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • bakpan

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden. Pel de ui en snipper deze grof. Snijd ondertussen de punt paprika’s in ringen van ½ cm dik en de aubergine in plakjes.

Stap 2

Verwarm een scheutje olijfolie in de bakpan en bak de aubergine aan twee kanten bruin en haal uit de pan. Fruit vervolgens de ui kort aan in dezelfde pan, voeg de paprika en de oregano toe en bak deze nog 2 minuten mee. Voeg daarna de tomatensaus toe, breng op smaak met peper en zout en laat dit 2 minuten doorkoken.

Stap 3

Verwijder indien nodig de huid van de vis en snijd hem 1 maal horizontaal door zodat je 2 visfilets krijgt. Marineer de vis vervolgens met peper en zout. Maak de lasagne in laagjes met de lasagnevellen, gevulde tomatensaus, plakjes gebakken aubergine en visfilets. Het is vooral belangrijk dat je ook weer eindigt met tomatensaus.

Stap 4

Plaats vervolgens de lasagne voor 20 minuten in het midden van de oven. Ondertussen kun je de bechamelsaus maken. Smelt in een steelpannetje de roomboter, laat hem warm worden maar niet verkleuren. Voeg nu de bloem toe en bak dit 30 seconden aan. Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe tot alles is opgenomen, kook dit 30 seconden door en breng op smaak met de helft van de kaas, peper en zout.

Stap 5

Giet als de lasagne 20 minuten in de oven is geweest de bechamel over de lasagne en verdeel hierover de rest van de kaas. Plaats de lasagne vervolgens nog voor 20 minuten in de oven.