
Visschotel met orzo uit de oven
- 35 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 100 gram cherrytomaten
- 0.5 stuk(s) citroen
- 100 gram orzo
- 10 gram peterselie
- 0.25 stuk(s) rode peper
- 150 gram spinazie
- 0.5 stuk(s) vis bouillonblokje
- 150 gram vistrio (zalm, koolvis, kabeljauw)
- 200 mililiter water
- 200 gram cherrytomaten
- 1 stuk(s) citroen
- 200 gram orzo
- 20 gram peterselie
- 0.5 stuk(s) rode peper
- 250 gram spinazie
- 1 stuk(s) vis bouillonblokje
- 300 gram vistrio (zalm, koolvis, kabeljauw)
- 400 mililiter water
- 300 gram cherrytomaten
- 1.5 stuk(s) citroen
- 300 gram orzo
- 30 gram peterselie
- 0.75 stuk(s) rode peper
- 400 gram spinazie
- 1.5 stuk(s) vis bouillonblokje
- 450 gram vistrio (zalm, koolvis, kabeljauw)
- 600 mililiter water
- 400 gram cherrytomaten
- 2 stuk(s) citroen
- 400 gram orzo
- 40 gram peterselie
- 1 stuk(s) rode peper
- 500 gram spinazie
- 2 stuk(s) vis bouillonblokje
- 600 gram vistrio (zalm, koolvis, kabeljauw)
- 800 mililiter water
Benodigdheden
- dunschiller
- ovenschaal
- snijplank
- mes
- rasp
- waterkoker
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de vis en dep droog. Kruid met peper en zout. Was de tomaten, spinazie en peterselie.
Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd in dunne reepjes (was hierna goed je handen). Snijd de vis in gelijke grove stukken. Halveer de tomaten. Pluk en hak de peterselie.
ook water in de waterkoker en los vervolgens het bouillonblokje in een pan of maatbeker op in het gekookte water.
Verdeel de orzo over de ovenschaal samen met de tomaten, peper en helft van peterselie. Voeg de visbouillon toe.
Bak de ovenschaal in de oven gedurende 15 minuten. Haal het uit de oven, spatel de spinazie erdoor en verdeel de vis stukken over het geheel en plaats terug in de oven voor 5 Ć 10 minuten.
Verdeel de orzo over de borden en dresseer met de overgebleven peterselie en wat citroenrasp.