Vispapillot
Vis

Vispapillot

met zoete aardappelpuree

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stengel(st) Verse ui met loof
  • 0.5 gram boter
  • 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 0.5 stuk(s) venkel
  • 5 gram verse dille
  • 75 gram zeekraal
  • 120 gram zeewolffilet
  • 200 gram zoete aardappel
  • 2 stengel(st) Verse ui met loof
  • 1 gram boter
  • 1 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 1 stuk(s) venkel
  • 10 gram verse dille
  • 150 gram zeekraal
  • 240 gram zeewolffilet
  • 400 gram zoete aardappel
  • 2 stengel(st) Verse ui met loof
  • 1.5 gram boter
  • 1.5 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 2 stuk(s) venkel
  • 10 gram verse dille
  • 225 gram zeekraal
  • 360 gram zeewolffilet
  • 600 gram zoete aardappel
  • 3 stengel(st) Verse ui met loof
  • 2 gram boter
  • 2 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 2 stuk(s) venkel
  • 15 gram verse dille
  • 300 gram zeekraal
  • 480 gram zeewolffilet
  • 800 gram zoete aardappel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Zorg ervoor dat de pakketjes goed dichtgevouwen zitten, zo kan de vis goed worden gestoomd en gaan alle heerlijke smaken en sappen niet verloren.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een grote pan water aan de kook. Schil de zoete aardappel, snijd in vieren en kook 15-20 minuten. Als je een vork er gemakkelijk doorheen kunt prikken zijn ze gaar.

STAP 2

Snijd de helft van de sinaasappel in plakken, de venkel in dunne reepjes en de ui met loof fijn.

STAP 3

Leg een groot stuk bakpapier op het aanrecht. Leg in het midden van het bakpapier een plak sinaasappel met daarop de zeewolf. Leg een klontje roomboter op de vis en bestrooi met peper en zout. Leg de helft van de gesneden venkel en ui erop. Knip wat dille boven de vis. Draai de uiteinden strak dicht en vouw het pakketje in het midden dicht. Leg op een bakplaat en bak circa 15 minuten in het midden van de oven.

STAP 4

Giet de aardappelen af. Rasp wat van de achtergehouden sinaasappel boven de zoete aardappelen en pers het sap uit. Voeg peper en zout toe. Maal met een staafmixer tot een gladde puree. Mocht je geen staafmixer hebben, gebruik een stamper.

STAP 5

Verhit wat olie in een hapjespan en voeg de knoflook en ui toe. Fruit 5 minuten en voeg de venkel en zeekraal toe en bak nog 5 minuten mee. Breng het geheel op smaak met peper.

STAP 6

Haal de vis uit de oven. Schep de puree op de borden. Leg de gebakken groenten erop en schep de vis met groenten er bovenop. Schep de saus van het vispakketje over het geheel.