Viscurry met kokos en paprika
Vis

Viscurry met kokos en paprika

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) groene paprika
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.25 mililiter kokosroom
  • 100 gram lengfilet
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 75 gram volkoren woknoedels
  • 100 gram waspeen
  • 50 milliliter water
  • 2 stuk(s) groene paprika
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 mililiter kokosroom
  • 200 gram lengfilet
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 150 gram volkoren woknoedels
  • 200 gram waspeen
  • 100 milliliter water
  • 3 stuk(s) groene paprika
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.66 mililiter kokosroom
  • 300 gram lengfilet
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 225 gram volkoren woknoedels
  • 300 gram waspeen
  • 150 milliliter water
  • 4 stuk(s) groene paprika
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1 mililiter kokosroom
  • 400 gram lengfilet
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 300 gram volkoren woknoedels
  • 400 gram waspeen
  • 200 milliliter water

Tip

Leg het blikje kokos crème even in warm water. Zo kun je straks de room en de melk makkelijker mengen. Hou je niet van pittig? Voeg dan wat minder currypasta toe.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook. Bereid de volkoren noedels zoals op de verpakking beschreven staat. Giet af en laat goed uitlekken.

Stap 2

Schil ondertussen de waspeen en snijd in mooie staafjes of dunne plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de knoflook zeer fijn. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de lengfilet in blokjes.

Stap 3

Verwarm in een grote pan een klein scheutje olie en fruit er de rode ui en de knoflook in aan. Voeg de waspeen toe en fruit 3 minuten mee. Voeg er de currypasta aan toe en fruit enkele minuten.

Stap 4

Blus de pan af met de kokosmelk + water en breng aan de kook. Laat enkele minuten pruttelen en voeg er de gesneden paprika en de visblokjes aan toe. Laat nog 5 minuten pruttelen.

Stap 5

Voeg de noedels toe aan de pan en breng eventueel het geheel op smaak met nog wat zout en peper.

Stap 6

Schep de noedels met de groente in 2 diepe borden en schep er nog lekker wat saus overheen.