Visburrito's met krokante koolvis, zoete aardappel, paprika
Vis

Visburrito's met krokante koolvis, zoete aardappel, paprika

en raapstelen

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 0.5 stuk(s) eieren
  • 120 gram koolvis
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) panko
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 0.25 bosje(s) raapstelen
  • 2 stuk(s) tortilla wraps
  • 200 gram zoete aardappel
  • 2 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 1 stuk(s) eieren
  • 240 gram koolvis
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 eetlepel(s) panko
  • 1 stuk(s) paprika
  • 0.25 bosje(s) raapstelen
  • 4 stuk(s) tortilla wraps
  • 400 gram zoete aardappel
  • 3 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 1.5 stuk(s) eieren
  • 360 gram koolvis
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 6 eetlepel(s) panko
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 0.75 bosje(s) raapstelen
  • 6 stuk(s) tortilla wraps
  • 600 gram zoete aardappel
  • 4 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 2 stuk(s) eieren
  • 480 gram koolvis
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 8 eetlepel(s) panko
  • 2 stuk(s) paprika
  • 0.75 bosje(s) raapstelen
  • 8 stuk(s) tortilla wraps
  • 800 gram zoete aardappel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Maak er nog een extra sausje bij van mayonaise en/of yoghurt en lepeltje gerookte paprikapoeder

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Boen de zoete aardappels schoon en snijd ze in kleine blokjes van 1x1 cm. Snijd de paprika’s in kleine blokjes. Snijd de koolvis in blokjes van 2 x 2 cm.

Stap 2

Verhit 1/3 van de olie in een wok en roerbak de zoete aardappel op middelhoog vuur in ca. 10 min. gaar. Voeg de paprika en ¼ van de paprikapoeder toe en roerbak nog 1 min. Doe in een schaaltje.

Stap 3

Doe de rest van de gerookte paprikapoeder in een kommetje en voeg zout naar smaak toe. Klop in een ander kommetje de eieren los met een scheutje water. Doe de panko in een derde kommetje. Paneer de blokjes koolvis door ze achtereenvolgens door paprikapoeder, het ei en de panko te halen.

Stap 4

Verhit de rest van de olie in de wok en bak de gepaneerde visblokjes in delen in 4-5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en doe ze in schaaltje.

Stap 5

Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze op een schaal of bord. Snijd de onderste centimeter van het bosje raapstelen en leg ze op een bordje.

Stap 6

Zet alle schalen met de ingrediënten voor de burrito’s op tafel en laat iedereen aan tafel zelf zijn burrito’s samenstellen bestaande uit een tortilla, wat raapstelen, de gebakken zoete aardappel en paprika en de krokante vis.