Vietnamese springrolls
Vega

Vietnamese springrolls

met frisse komkommersalade

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 80 gram bonenmix
  • 75 gram bospeen
  • 2 eetlepel(s) chilisaus
  • 1 theelepel(s) honing
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 5 gram koriander
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 1 mililiter natuurazijn
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 10 gram pinda's
  • 5 stuk(s) rijstvellen
  • 125 gram tofu
  • 0.5 milliliter water
  • 160 gram bonenmix
  • 150 gram bospeen
  • 4 eetlepel(s) chilisaus
  • 2 theelepel(s) honing
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 10 gram koriander
  • 1 stuk(s) limoen
  • 2 mililiter natuurazijn
  • 1 stuk(s) paprika
  • 20 gram pinda's
  • 10 stuk(s) rijstvellen
  • 250 gram tofu
  • 1 milliliter water
  • 240 gram bonenmix
  • 225 gram bospeen
  • 6 eetlepel(s) chilisaus
  • 3 theelepel(s) honing
  • 1.5 stuk(s) komkommer
  • 10 gram koriander
  • 1.5 stuk(s) limoen
  • 3 mililiter natuurazijn
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 30 gram pinda's
  • 15 stuk(s) rijstvellen
  • 375 gram tofu
  • 1.5 milliliter water
  • 320 gram bonenmix
  • 300 gram bospeen
  • 8 eetlepel(s) chilisaus
  • 4 theelepel(s) honing
  • 2 stuk(s) komkommer
  • 20 gram koriander
  • 2 stuk(s) limoen
  • 4 mililiter natuurazijn
  • 2 stuk(s) paprika
  • 40 gram pinda's
  • 20 stuk(s) rijstvellen
  • 500 gram tofu
  • 2 milliliter water

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 0.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Zorg ervoor dat je de plank waar je de springrolls op maakt en het bord waar je ze op legt als ze klaar zijn, nat maakt met water. De rijstvellen plakken namelijk snel, hiermee voorkom je dit.

Sophie

Bereidingswijze

STAP 1

Haal de tofu uit de verpakking, rol in een schone theedoek of keukenpapier en druk zachtjes het vocht eruit. Dep volledig droog. Snijd de tofu doormidden en daarna in dunne plakken. Verhit olie in een koekenpan en bak de tofu rondom goudbruin. Draai regelmatig om. Bak circa 10 minuten.

STAP 2

Was de paprika, bospeen en komkommer. Maak de paprika en bospeen schoon en snijd in dunne reepjes. Snijd de helft van de komkommer in reepjes en maak met de andere helft van de komkommer plakken met een kaasschaaf of dunschiller. Doe de plakken komkommer in een kom. Was de koriander.

STAP 3

Rooster de pinda's in een droge pan tot ze kleur krijgen. Pers de limoen uit. Meng het limoensap met chilisaus, water en een klein snufje zout. Verdeel de helft over kleine bakjes, 1 per persoon. Als de tofu klaar is, leg op een bord met keukenpapier. Bestrooi met fijn zout.

STAP 4

Doe de bonen in een vergiet, spoel af met water en laat uitlekken. Voeg toe aan de kom met komkommer plakken. Breng de komkommer-bonen salade op smaak met azijn, honing, peper en zout.

STAP 5

Vul een brede kom of pan met heet water. Zorg ervoor dat het water warm is, maar nog wel met je handen erin kunt. Nu is het tijd om de springrolls te maken! Dompel een rijstvel in het warme water en leg op een plank. Vul het rijstvel met de gesneden groenten, tofu, koriander en wat pinda's.

STAP 6

Schep wat van de saus erop en vouw het pakketje voorzichtig dicht. Vouw eerst de zijkanten naar binnen en rol vervolgens de springroll dicht door van onderen naar boven te rollen. Herhaal dit 1 voor 1. Als je nog wat gehakte pinda's over hebt, doe deze in de bakjes met saus. Serveer de rolletjes met het bakje saus ernaast en de frisse komkommersalade.