Vietnamese springrolls
Vlees

Vietnamese springrolls

met frisse komkommersalade

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 80 gram bonenmix
  • 75 gram bospeen
  • 2 eetlepel(s) chilisaus
  • 1 theelepel(s) honing
  • 1 stuk(s) kippendijfilet
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 5 gram koriander
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 1 mililiter natuurazijn
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 10 gram pinda's
  • 5 stuk(s) rijstvellen
  • 0.5 milliliter water
  • 160 gram bonenmix
  • 150 gram bospeen
  • 4 eetlepel(s) chilisaus
  • 2 theelepel(s) honing
  • 2 stuk(s) kippendijfilet
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 10 gram koriander
  • 1 stuk(s) limoen
  • 2 mililiter natuurazijn
  • 1 stuk(s) paprika
  • 20 gram pinda's
  • 10 stuk(s) rijstvellen
  • 1 milliliter water
  • 240 gram bonenmix
  • 225 gram bospeen
  • 6 eetlepel(s) chilisaus
  • 3 theelepel(s) honing
  • 3 stuk(s) kippendijfilet
  • 1.5 stuk(s) komkommer
  • 10 gram koriander
  • 1.5 stuk(s) limoen
  • 3 mililiter natuurazijn
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 30 gram pinda's
  • 15 stuk(s) rijstvellen
  • 1.5 milliliter water
  • 320 gram bonenmix
  • 300 gram bospeen
  • 8 eetlepel(s) chilisaus
  • 4 theelepel(s) honing
  • 4 stuk(s) kippendijfilet
  • 2 stuk(s) komkommer
  • 20 gram koriander
  • 2 stuk(s) limoen
  • 4 mililiter natuurazijn
  • 2 stuk(s) paprika
  • 40 gram pinda's
  • 20 stuk(s) rijstvellen
  • 2 milliliter water

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Zorg ervoor dat je de plank waar je de springrolls op maakt en het bord waar je ze op legt als ze klaar zijn, nat maakt met water. De rijstvellen plakken namelijk snel, hiermee voorkom je dit.

Sophie

Bereidingswijze

STAP 1

Snijd de kip in reepjes. Verhit olie in een hapjespan en bak de kipreepjes rondom goudbruin. Kruid met peper en zout.

STAP 2

Was de paprika, bospeen en komkommer. Maak de paprika en bospeen schoon en snijd in dunne reepjes. Snijd de helft van de komkommer in reepjes en maak met de andere helft van de komkommer plakken met een kaasschaaf of dunschiller. Doe de plakken komkommer in een kom. Was de koriander en snijd grof.

STAP 3

Rooster de pinda's in een droge pan tot ze kleur krijgen. Hak ze grof op een plank of hak fijn in een keukenmixer. Pers de limoen uit. Meng het limoensap met chilisaus, water en een klein snufje zout. Verdeel de helft over kleine bakjes, 1 per persoon.

STAP 4

Doe de bonen in een vergiet, spoel af met water en laat uitlekken. Voeg toe aan de kom met komkommer plakken. Breng de komkommer-bonen salade op smaak met azijn, honing, peper en zout.

STAP 5

Vul een brede kom of pan met heet water. Zorg ervoor dat het water warm is, maar dat je er nog wel met je handen in kunt. Nu is het tijd om de springrolls te maken! Dompel een rijstvel in het warme water en leg op een plank. Vul het rijstvel met de gesneden groenten, kip, koriander en wat gehakte pinda's.

STAP 6

Schep wat van de saus erop en vouw het pakketje voorzichtig dicht. Vouw eerst de zijkanten naar binnen en rol vervolgens de springroll dicht door van onderen naar boven te rollen. Herhaal dit 1 voor 1. Als je nog wat gehakte pinda's over hebt, doe deze in de bakjes met saus. Serveer de rolletjes met het bakje saus ernaast en de frisse komkommersalade.