Verse pasta met biefstukpuntjes
Vlees

Verse pasta met biefstukpuntjes

en aardperen in pesto dressing

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram aardpeer
  • 120 gram biefstukpuntjes
  • 50 gram geitenkaas
  • 15 gram hazelnoten
  • 7.5 gram pesto
  • 0.5 stuk(s) prei
  • 1 stuk(s) roodlof
  • 125 gram volkoren tagliatelle
  • 200 gram aardpeer
  • 240 gram biefstukpuntjes
  • 100 gram geitenkaas
  • 30 gram hazelnoten
  • 15 gram pesto
  • 1 stuk(s) prei
  • 2 stuk(s) roodlof
  • 250 gram volkoren tagliatelle
  • 300 gram aardpeer
  • 360 gram biefstukpuntjes
  • 150 gram geitenkaas
  • 45 gram hazelnoten
  • 22.5 gram pesto
  • 1.5 stuk(s) prei
  • 3 stuk(s) roodlof
  • 375 gram volkoren tagliatelle
  • 400 gram aardpeer
  • 480 gram biefstukpuntjes
  • 200 gram geitenkaas
  • 60 gram hazelnoten
  • 30 gram pesto
  • 2 stuk(s) prei
  • 4 stuk(s) roodlof
  • 500 gram volkoren tagliatelle

Wist je dat...

de aardpeer ook Jeruzalem-artisjok of topinamboer wordt genoemd? Aardpeer is een knolgewas uit de familie van de zonnebloem. In september groeien boven de grond prachtige, gele bloemen en in de wintermaanden kunnen de knollen geoogst worden van onder de grond. Aardpeer doet ons daarom in eerste instantie aan gember denken, maar qua smaak liggen ze heel ver uit elkaar.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven op 200 graden. De aardperen hoeven niet geschild te worden, het is voldoende ze schoon te borstelen. Snijd ze in blokjes van ca 1 cm en meng ze met olijfolie, peper en zout. Snijd de blokjes niet té klein. Doe ze in een ovenschaal en rooster ze ca 25 minuten tot ze zacht worden van binnen en knapperig van buiten.

Stap 2

Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei, snijd de prei in ringetjes en was goed. Meng met olijfolie en voeg toe aan de aardperen in de oven voor de laatse 10 minuten. Was de roodlof en snijd door de helft. Snijd de kern uit, verwijder deze en snijd de blaadjes in dunne reepjes en zet opzij. Rooster de hazelnoten in een droge pan tot deze verkleuren.

Stap 3

Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukpuntjes op middelhoog vuur in circa 4 minuten bruin. Houd je van iets meer doorbakken? Bak de biefstuk dan wat langer. Kruid met peper en zout. Haal na het bakken de biefstukpuntjes uit de pan en leg in aluminiumfolie. Laat nog een paar minuten rusten.

Stap 4

Breng water aan de kook voor de pasta wanneer de groenten uit de oven bijna klaar zijn. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met olijfolie extra vierge zodat het niet aan elkaar gaat plakken.

Stap 5

Haal de groenten uit de oven en meng ze door de pasta. Doe de roodlofreepjes hier ook doorheen.

Stap 6

Verdeel de pasta met de groenten over de borden. Verdeel de geitenkaas eroverheen en maak af met de biefstukpuntjes, pesto en de geroosterde hazelnoten. Wil je de pasta smeuïger eten? Doe er dan meer pesto erdoorheen.