Verse pasta met aardperen
en roodlof in pesto dressing
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram aardpeer
- 15 gram hazelnoten
- 0.5 stuk(s) korte prei
- 7.5 gram pesto vegan
- 1 stuk(s) roodlof
- 50 gram vegan feta
- 125 gram volkoren tagliatelle
- 200 gram aardpeer
- 30 gram hazelnoten
- 1 stuk(s) korte prei
- 15 gram pesto vegan
- 2 stuk(s) roodlof
- 100 gram vegan feta
- 250 gram volkoren tagliatelle
- 300 gram aardpeer
- 45 gram hazelnoten
- 1.5 stuk(s) korte prei
- 22.5 gram pesto vegan
- 3 stuk(s) roodlof
- 150 gram vegan feta
- 375 gram volkoren tagliatelle
- 400 gram aardpeer
- 60 gram hazelnoten
- 2 stuk(s) korte prei
- 30 gram pesto vegan
- 4 stuk(s) roodlof
- 200 gram vegan feta
- 500 gram volkoren tagliatelle
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekBereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden. De aardperen hoeven niet geschild te worden, het is voldoende ze schoon te borstelen. Snijd ze in blokjes van ca 1 cm en meng ze met olijfolie, peper en zout. Snijd de blokjes niet té klein. Doe ze in een ovenschaal en rooster ze ca 25 minuten tot ze zacht worden van binnen en knapperig van buiten.
Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei, snijd de prei in ringetjes en was goed. Meng met olijfolie en voeg toe aan de aardperen in de oven voor de laatse 10 minuten.
Was de roodlof en snijd door de helft. Snijd de kern uit, verwijder deze en snijd de blaadjes in dunne reepjes en zet opzij. Rooster de hazelnoten in een droge pan tot deze verkleuren.
Breng water aan de kook voor de pasta wanneer de groenten uit de oven bijna klaar zijn. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat plakken.
Haal de groenten uit de oven en meng ze door de pasta. Doe de roodlofreepjes hier ook doorheen.
Verdeel de pasta met de groenten over de borden. Verdeel de feta eroverheen en maak af met de pesto en de geroosterde hazelnoten. Wil je de pasta smeuïger eten? Doe er dan meer pesto erdoorheen.