Tagliatelle met champignonsaus en hazelnoten
en gestoofde wortel met peterselie
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 eetlepel(s) bloem
- 75 gram champignons
- 25 gram hazelnoten
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 5 gram peterselie
- 0.5 eetlepel(s) sojasaus
- 75 gram tagliatelle
- 1 stuk(s) ui
- 150 gram wortel
- 0.5 eetlepel(s) bloem
- 150 gram champignons
- 45 gram hazelnoten
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 10 gram peterselie
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 150 gram tagliatelle
- 2 stuk(s) ui
- 300 gram wortel
- 0.75 eetlepel(s) bloem
- 225 gram champignons
- 75 gram hazelnoten
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 15 gram peterselie
- 1.5 eetlepel(s) sojasaus
- 225 gram tagliatelle
- 3 stuk(s) ui
- 450 gram wortel
- 1 eetlepel(s) bloem
- 300 gram champignons
- 90 gram hazelnoten
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 20 gram peterselie
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 300 gram tagliatelle
- 4 stuk(s) ui
- 600 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 37.95 per weekTip!
Je kunt de pasta en saus ook al in de pan mengen. Meng de pasta dan direct na het afgieten. Zo hecht de saus beter aan de pasta, wordt de smaak gelijkmatig verdeeld en blijft de pasta warm en soepel. Voeg eventueel een scheutje kookwater toe om de saus mooi aan de pasta te laten binden.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Schil de wortel en snijd in schuine plakken van 1 cm dik. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan, voeg de wortel toe en voeg 2 eetlepels water per persoon toe. Stoof de wortel 10–12 minuten op laag vuur gaar. Hak de peterselie fijn en schep deze aan het einde door de warme wortel.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan 4–5 minuten op laag vuur tot ze licht kleuren en beginnen te geuren. Laat afkoelen en hak grof.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Laat de pasta met het deksel op de pan staan.
Verhit de rest van de olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de ui 2–3 minuten op laag tot middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten tot ze slinken en licht kleuren.
Strooi de bloem over de groenten en meng goed. Voeg de sojasaus en 50 ml water per persoon toe en roer tot een gebonden saus ontstaat. Voeg wat pastawater toe als de saus te dik wordt.
Meng de tagliatelle door de champignonsaus of serveer ze apart. Verdeel de gestoofde wortel over de borden, schep de pasta erbij en maak af met de geroosterde hazelnoten.