Vegan spaghetti bolognese
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 130 gram bruine linzen in blik / pot
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 100 gram oesterzwammen
- 200 milliliter passata
- 15 gram plantaardige geraspte kaas
- 100 gram spaghetti
- 100 gram wortel
- 260 gram bruine linzen in blik / pot
- 1 stuk(s) gele ui
- 200 gram oesterzwammen
- 400 milliliter passata
- 30 gram plantaardige geraspte kaas
- 200 gram spaghetti
- 200 gram wortel
- 390 gram bruine linzen in blik / pot
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 300 gram oesterzwammen
- 600 milliliter passata
- 45 gram plantaardige geraspte kaas
- 300 gram spaghetti
- 300 gram wortel
- 520 gram bruine linzen in blik / pot
- 2 stuk(s) gele ui
- 400 gram oesterzwammen
- 800 milliliter passata
- 60 gram plantaardige geraspte kaas
- 400 gram spaghetti
- 400 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
In plaats van plantaardige kaas kun je ook edelgistvlokken over je spaghetti strooien voor een lekker hartig accent.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Breng een pan ruim water met een snuf zout aan de kook. Kook hierin de spaghetti in 11-12 minuten beetgaar.
Snipper ondertussen de ui en snijd de oesterzwam en wortel in kleine stukjes.
Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de ui, wortel en oesterzwam in 6-7 minuten.
Doe de linzen in een zeef en spoel af. Voeg de linzen en passata toe en laat een paar minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout
Giet de spaghetti af en meng door de saus.
Verdeel de spaghetti bolognese over de borden, bestrooi met de plantaardige kaas en serveer.