Vegan risotto met champignons
Vegan

Vegan risotto met champignons

en lamsoren

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 125 gram champignons
  • 250 milliliter groentebouillon
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 50 gram lamsoren
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 20 gram plantaardige geraspte kaas
  • 75 gram risottorijst
  • 10 milliliter truffelolie
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 250 gram champignons
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 gram lamsoren
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 40 gram plantaardige geraspte kaas
  • 150 gram risottorijst
  • 20 milliliter truffelolie
  • 1 stuk(s) ui
  • 375 gram champignons
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 150 gram lamsoren
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 60 gram plantaardige geraspte kaas
  • 225 gram risottorijst
  • 30 milliliter truffelolie
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 500 gram champignons
  • 1000 milliliter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 gram lamsoren
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 80 gram plantaardige geraspte kaas
  • 300 gram risottorijst
  • 40 milliliter truffelolie
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Voor extra smaak gebruik een beetje witte wijn! Blus dan de rijst af met een scheutje wijn na dat je de rijstkorrels glazig hebt gebakken.

Fotograaf Thomas

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Stap 2

Verhit de olie in een pan. Voeg de ui, knoflook en risottorijst toe en fruit ca 3 min. tot de ui en rijstkorrels glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak 2 min. mee. Verwarm ondertussen in een andere pan de bouillon.

Stap 3

Schep een flinke soeplepel bouillon bij de rijst en blijf roeren tot de bouillon door de rijst is opgenomen. Voeg dan weer een lepel bouillon toe. Doe dit net zolang tot de rijst gaar is en de risotto dik vloeibaar is. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.

Stap 4

Meng de lamsoren door de risotto en roer totdat ze iets geslonken zijn. Meng de truffelolie door de risotto.

Stap 5

Verdeel de risotto over de (diepe) borden, bestrooi met de vegan kaas en serveer.