Vegan Mac&Cheese
Vegan

Vegan Mac&Cheese

met knolselderij

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 125 milliliter havermelk
  • 250 gram knolselderij
  • 75 gram macaroni
  • 5 gram peterselie
  • 20 gram plantaardige boter
  • 75 gram plantaardige geraspte kaas
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 250 milliliter havermelk
  • 500 gram knolselderij
  • 150 gram macaroni
  • 10 gram peterselie
  • 40 gram plantaardige boter
  • 150 gram plantaardige geraspte kaas
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • 375 milliliter havermelk
  • 750 gram knolselderij
  • 225 gram macaroni
  • 15 gram peterselie
  • 60 gram plantaardige boter
  • 225 gram plantaardige geraspte kaas
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 500 milliliter havermelk
  • 1000 gram knolselderij
  • 300 gram macaroni
  • 20 gram peterselie
  • 80 gram plantaardige boter
  • 300 gram plantaardige geraspte kaas

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Wil je graag binnen 30 minuten aan tafel zitten, dan kun je het gratineren in de oven ook achterwege laten en mac&cheese meteen serveren als deze met de knolselderij is gemengd.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Snijd de knolselderij in kwarten, schil de kwarten en snijd ze vervolgens in blokjes van 1,5 x 1,5 centimeter. Doe de blokjes in een ruime ovenschaal of braadslede en besprenkel met olie. Bestrooi met peper en zout en rooster de knolselderijblokjes 25 minuten in de oven.

Stap 3

Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook daarin de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 4

Smelt ondertussen de plantaardige boter in een kookpan en voeg dan de bloem toe. Verwarm al roerend 2 minuten en voeg dan de havermelk toe. Breng al roerend met een garde aan de kook tot een gebonden saus is ontstaan. Voeg tweederde van de plantaardige geraspte kaas toe en blijf roeren tot deze gesmolten is. Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel nootmuskaat, als je dat in huis hebt.

Stap 5

Was de peterselie en snijd fijn. Giet de macaroni af en meng die door de kaassaus, samen met de peterselie. Neem de knolselderij uit de oven en meng de mac&cheese met de knolselderij.

Stap 6

Doe de mac&cheese met knolselderij terug in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de plantaardige kaas. Bak nog 5-8 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.