Gebakken rijst met zwarte bonen
Vegan

Gebakken rijst met zwarte bonen

prei en paksoi

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 150 gram prei
  • 0.5 eetlepel(s) sambal oelek
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 115 gram zwarte bonen uit pak
  • 2 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 300 gram prei
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 230 gram zwarte bonen uit pak
  • 3 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 450 gram prei
  • 1.5 eetlepel(s) sambal oelek
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 345 gram zwarte bonen uit pak
  • 4 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 1 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 600 gram prei
  • 2 eetlepel(s) sambal oelek
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 460 gram zwarte bonen uit pak

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 37.95 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Laat de rijst na het koken even uitdampen of kook hem een dag van tevoren. Droge rijst bakt veel mooier.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de prei in halve ringen en was zorgvuldig. Snijd de paksoi in repen; houd het steelgedeelte apart van het blad. Doe de bonen in een zeef of vergiet, spoel af en laat uitlekken.

Stap 2

Verhit een scheut olie in de pan. Voeg de prei toe en bak 4 minuten op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de paksoistelen toe en bak 2 minuten mee; voeg het bladgroen als laatste toe en roerbak nog 1 minuut tot het slinkt.

Stap 3

Voeg de uitgelekte zwarte bonen toe aan de groenten en roerbak 2 minuten mee zodat ze warm worden en wat smaak opnemen. Voeg de gekookte rijst toe en roerbak nog 3 minuten zodat de rijst warm en licht krokant wordt.

Stap 4

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en meng goed. Voeg de sambal oelek toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg naar smaak meer toe als je het pittiger wilt.

Stap 5

Proef en breng eventueel verder op smaak met extra sambal of een snuf zout. Serveer de gebakken rijst in diepe borden of kommen.