Gebakken rijst met zwarte bonen
prei en paksoi
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) Shanghai paksoi
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
- 150 gram prei
- 0.5 eetlepel(s) sambal oelek
- 75 gram zilvervliesrijst
- 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 115 gram zwarte bonen uit pak
- 2 stuk(s) Shanghai paksoi
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 300 gram prei
- 1 eetlepel(s) sambal oelek
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 230 gram zwarte bonen uit pak
- 3 stuk(s) Shanghai paksoi
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
- 450 gram prei
- 1.5 eetlepel(s) sambal oelek
- 225 gram zilvervliesrijst
- 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 345 gram zwarte bonen uit pak
- 4 stuk(s) Shanghai paksoi
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 600 gram prei
- 2 eetlepel(s) sambal oelek
- 300 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 460 gram zwarte bonen uit pak
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 37.95 per weekTip!
Laat de rijst na het koken even uitdampen of kook hem een dag van tevoren. Droge rijst bakt veel mooier.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de prei in halve ringen en was zorgvuldig. Snijd de paksoi in repen; houd het steelgedeelte apart van het blad. Doe de bonen in een zeef of vergiet, spoel af en laat uitlekken.
Verhit een scheut olie in de pan. Voeg de prei toe en bak 4 minuten op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de paksoistelen toe en bak 2 minuten mee; voeg het bladgroen als laatste toe en roerbak nog 1 minuut tot het slinkt.
Voeg de uitgelekte zwarte bonen toe aan de groenten en roerbak 2 minuten mee zodat ze warm worden en wat smaak opnemen. Voeg de gekookte rijst toe en roerbak nog 3 minuten zodat de rijst warm en licht krokant wordt.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en meng goed. Voeg de sambal oelek toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg naar smaak meer toe als je het pittiger wilt.
Proef en breng eventueel verder op smaak met extra sambal of een snuf zout. Serveer de gebakken rijst in diepe borden of kommen.