Vegan empanadas met zwartebonensalade
Vegan

Vegan empanadas met zwartebonensalade

en salsa

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1.5 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 100 gram champignons
  • 0.5 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 1 theelepel(s) komijnpoeder
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 100 gram mais in blik
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 0.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 75 gram tofu
  • 125 gram tomaten
  • 0.25 stuk(s) ui
  • 75 gram zwarte bonen gedroogd
  • 3 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 200 gram champignons
  • 1 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 2 theelepel(s) komijnpoeder
  • 1 stuk(s) limoen
  • 200 gram mais in blik
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) paprika
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 150 gram tofu
  • 250 gram tomaten
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 150 gram zwarte bonen gedroogd
  • 4.5 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 300 gram champignons
  • 1.5 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 3 theelepel(s) komijnpoeder
  • 1.5 stuk(s) limoen
  • 230 gram mais in blik
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 1.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 225 gram tofu
  • 375 gram tomaten
  • 0.75 stuk(s) ui
  • 225 gram zwarte bonen gedroogd
  • 6 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 400 gram champignons
  • 2 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 4 theelepel(s) komijnpoeder
  • 2 stuk(s) limoen
  • 400 gram mais in blik
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) paprika
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 300 gram tofu
  • 500 gram tomaten
  • 1 stuk(s) ui
  • 300 gram zwarte bonen gedroogd

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Wil je dat de empanadas nog net iets mooier goudbruin uit de oven komen? Bestrijk de empanadas dan met wat plantaardige melk voordat ze de oven in gaan.

Chef Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Let op! Droge zwarte bonen moeten geweekt worden. Spoel ze eerst af en week ze in een pan met ruim water zonder zout. Houd hiervoor ongeveer 2-3 keer zoveel water als bonen aan. Week de bonen 8-12 uur. Spoel daarna de bonen nogmaals af en ververs het water, tot ongeveer twee vingers boven de bonen staat. Doe een deksel op de pan en breng het water zonder zout aan de kook; dit voeg je pas na een uur toe. Zo worden de velletjes van de bonen minder taai. In totaal zijn de bonen na een kooktijd van 75 tot 90 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Snipper de ui zo fijn mogelijk en snijd de champignons in plakjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui 2-3 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak op hoog vuur 5-6 minuten totdat het meeste vocht is verdampt. Verkruimel de tofu boven een maatbeker en doe de champignons erbij. Voeg de sojasaus, de helft van de paprikapoeder en de helft van de komijn toe. Pureer met een staafmixer en breng verder op smaak met peper en zout.

Stap 3

Steek met een schaaltje of een ronde uitsteekvorm met een diameter van 12 cm rondjes uit het flammkuchendeeg. Vorm van de restjes deeg ook nog 1 of 2 ronde plakjes deeg met dezelfde diameter.

Stap 4

Verdeel de champignonvulling over de deegrondjes. Houd 1 cm van de rand vrij. Vouw het deeg over de vulling en druk de randen aan met de tanden van een vork. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.

Stap 5

Halveer ondertussen de helft van de tomaten en rasp deze helften boven een kommetje. Voeg de rest van de gesnipperde ui toe. Boen de limoenen schoon, rasp het groene deel van de schil en pers vervolgens de vruchten uit. Voeg een beetje van het rasp en sap toe (bewaar de rest voor de saladedressing), meng door elkaar en breng de salsa op smaak met peper en zout.

Stap 6

Doe de zwarte bonen en de maïs in een zeef. Spoel af en laat uitlekken. Snijd de paprika in kleine blokjes en de rest van de tomaten in blokjes. Doe de maïs, zwarte bonen, tomatenblokjes en paprika in een ruime schaal. Maak van de rest van de paprikapoeder, komijn en limoenrasp en-sap samen met de olie een dressing en meng deze door de bonensalade. Serveer de warme empanadas met de salsa en de salade. Serveer de warme empanadas met de salsa en de salade.