
Pilaf met geroosterde bloemkool
en vegan döner
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) bloemkool
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 0.25 theelepel(s) gemberpoeder
- 0.25 theelepel(s) kaneel
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 0.25 theelepel(s) komijnpoeder
- 0.5 theelepel(s) kurkuma
- 75 gram parboiled rijst
- 1 stuk(s) ui
- 100 gram vegan döner
- 200 milliliter water
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 0.5 stuk(s) bloemkool
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 0.5 theelepel(s) gemberpoeder
- 0.5 theelepel(s) kaneel
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 theelepel(s) komijnpoeder
- 1 theelepel(s) kurkuma
- 150 gram parboiled rijst
- 2 stuk(s) ui
- 200 gram vegan döner
- 400 milliliter water
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 0.75 stuk(s) bloemkool
- 1.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 0.75 theelepel(s) gemberpoeder
- 0.75 theelepel(s) kaneel
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 0.75 theelepel(s) komijnpoeder
- 1.5 theelepel(s) kurkuma
- 225 gram parboiled rijst
- 3 stuk(s) ui
- 300 gram vegan döner
- 600 milliliter water
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 stuk(s) bloemkool
- 2 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 theelepel(s) gemberpoeder
- 1 theelepel(s) kaneel
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 theelepel(s) komijnpoeder
- 2 theelepel(s) kurkuma
- 300 gram parboiled rijst
- 4 stuk(s) ui
- 400 gram vegan döner
- 800 milliliter water
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 0.00 per weekTip!
Houd je van een zoet element in de pilaf? Voeg dan tegelijk met het water een handje rozijnen of een paar in stukjes gesneden gedroogde abrikozen toe. Een beetje groen in de vorm van grofgehakte peterselie, koriander of munt maakt het gerecht helemaal af!
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor 200 graden.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan of hapjespan en bak de ui en knoflook 6-7 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de kurkuma, gemalen komijn, gemberpoeder en de kaneel toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de rijst toe aan de braadpan. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Roer tot de bouillonblokjes zijn opgelost. Doe de deksel op de pan en kook de rijst op laag vuur in 20-25 minuten gaar. Zet het vuur uit en laat de rijst nog 5 minuten uitdampen met de deksel op de pan.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en doe ze in een braadslede of leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olie en bestrooi met zout naar smaak. Rooster de bloemkoolroosjes in 15-20 minuten beetgaar in de oven.
Verhit ondertussen een scheut olie in een koekenpan en bak de vegan döner in 6-7 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Schep de pilafrijst op een ruime schaal, verdeel de döner en geroosterde bloemkoolroosjes erover en serveer.