Vega noedelroerbak van Chinese kool,
tofu en pinda's
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) Chinese kool
- 0.5 stengel(st) bosui
- 60 gram noedels
- 15 gram pinda's
- 0.5 eetlepel(s) sambal oelek
- 25 gram taugé
- 50 milliliter teriyaki saus
- 125 gram tofu
- 0.5 stuk(s) Chinese kool
- 1 stengel(st) bosui
- 120 gram noedels
- 30 gram pinda's
- 1 eetlepel(s) sambal oelek
- 50 gram taugé
- 100 milliliter teriyaki saus
- 250 gram tofu
- 0.75 stuk(s) Chinese kool
- 1.5 stengel(st) bosui
- 180 gram noedels
- 45 gram pinda's
- 1.5 eetlepel(s) sambal oelek
- 75 gram taugé
- 150 milliliter teriyaki saus
- 375 gram tofu
- 1 stuk(s) Chinese kool
- 2 stengel(st) bosui
- 240 gram noedels
- 60 gram pinda's
- 2 eetlepel(s) sambal oelek
- 100 gram taugé
- 200 milliliter teriyaki saus
- 500 gram tofu
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Je kunt ook zelf een simpele, snelle teriyakisaus maken; Breng daarvoor 75 ml sojasaus en 50 ml gembersiroop aan de kook in een steelpan. Knijp er een teentje knoflook bij. Los 2 el maizena op in 75 ml water en voeg toe aan de steelpan. Roer tot de saus gebonden is, laat afkoelen. Gebruik zoveel je wilt voor dit gerecht en bewaar de rest in een potje in de koelkast
Chef Sophie
Bereidingswijze
Breng een pan water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Spoel af met koud water
Snijd de tofu in plakjes van 0,5 cm dik. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak tofu op redelijk hoog vuur in circa 8 minuten knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met zout en schep om met de sambal
Snijd ondertussen de Chinese kool in repen van 3 cm breed. Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de koolrepen op hoog vuur 4-5 minuten. Voeg de noedels, taugé en teriyakisaus toe en roerbak nog 2 minuten.
Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de noedels met groenten over kommen of diepe borden. Leg er de tofureepjes op. Bestrooi met de bosui en pinda’s en serveer.