Vega noedelroerbak van Chinese kool
Vega

Vega noedelroerbak van Chinese kool

en crispy gebakken eitje

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) Chinese kool
  • 0.5 stengel(st) bosui
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 1 stuk(s) eieren
  • 60 gram noedels
  • 15 gram pinda's
  • 25 gram taugé
  • 50 milliliter teriyaki saus
  • 0.5 stuk(s) Chinese kool
  • 1 stengel(st) bosui
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 2 stuk(s) eieren
  • 120 gram noedels
  • 30 gram pinda's
  • 50 gram taugé
  • 100 milliliter teriyaki saus
  • 0.75 stuk(s) Chinese kool
  • 1.5 stengel(st) bosui
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 3 stuk(s) eieren
  • 180 gram noedels
  • 45 gram pinda's
  • 75 gram taugé
  • 150 milliliter teriyaki saus
  • 1 stuk(s) Chinese kool
  • 2 stengel(st) bosui
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 4 stuk(s) eieren
  • 240 gram noedels
  • 60 gram pinda's
  • 100 gram taugé
  • 200 milliliter teriyaki saus

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Voeg eventueel een (milde) sambal toe aan de geroerbakte kool voor extra smaak en pit.

Chef Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan water aan de kook voor de noedels.

Stap 2

Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet vervolgens af.

Stap 3

Snijd de Chinese kool in repen van 3 cm breed en de chilipeper in ringetjes. Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de kool en chilipeper op hoog vuur 4-5 minuten. Voeg de noedels, taugé en teriyakisaus toe en roerbak nog 2 minuten.

Stap 4

Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak spiegeleieren op redelijk hoog vuur zodat er een crispy bruin randje aan de eieren ontstaat.

Stap 5

Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de noedels met groenten over kommen of diepe borden. Leg er een spiegelei op. Bestrooi met bosuiringetjes en pinda’s en serveer.