Vega noedelroerbak van Chinese kool
en crispy gebakken eitje
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) Chinese kool
- 0.5 stengel(st) bosui
- 1 stuk(s) chilipeper
- 1 stuk(s) eieren
- 60 gram noedels
- 15 gram pinda's
- 25 gram taugé
- 50 milliliter teriyaki saus
- 0.5 stuk(s) Chinese kool
- 1 stengel(st) bosui
- 1 stuk(s) chilipeper
- 2 stuk(s) eieren
- 120 gram noedels
- 30 gram pinda's
- 50 gram taugé
- 100 milliliter teriyaki saus
- 0.75 stuk(s) Chinese kool
- 1.5 stengel(st) bosui
- 1 stuk(s) chilipeper
- 3 stuk(s) eieren
- 180 gram noedels
- 45 gram pinda's
- 75 gram taugé
- 150 milliliter teriyaki saus
- 1 stuk(s) Chinese kool
- 2 stengel(st) bosui
- 1 stuk(s) chilipeper
- 4 stuk(s) eieren
- 240 gram noedels
- 60 gram pinda's
- 100 gram taugé
- 200 milliliter teriyaki saus
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip
Voeg eventueel een (milde) sambal toe aan de geroerbakte kool voor extra smaak en pit.
Chef Sophie
Bereidingswijze
Breng een pan water aan de kook voor de noedels.
Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet vervolgens af.
Snijd de Chinese kool in repen van 3 cm breed en de chilipeper in ringetjes. Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de kool en chilipeper op hoog vuur 4-5 minuten. Voeg de noedels, taugé en teriyakisaus toe en roerbak nog 2 minuten.
Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak spiegeleieren op redelijk hoog vuur zodat er een crispy bruin randje aan de eieren ontstaat.
Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de noedels met groenten over kommen of diepe borden. Leg er een spiegelei op. Bestrooi met bosuiringetjes en pinda’s en serveer.