Vega durum met tzatziki,
Vegan

Vega durum met tzatziki,

salade en feta

  • 50 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 50 gram babyleafmix
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 100 gram soja yoghurt
  • 125 gram tomaten
  • 90 gram vegan döner
  • 1 stuk(s) volkoren flatbread
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 100 gram babyleafmix
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 gram soja yoghurt
  • 250 gram tomaten
  • 180 gram vegan döner
  • 2 stuk(s) volkoren flatbread
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 150 gram babyleafmix
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 300 gram soja yoghurt
  • 375 gram tomaten
  • 240 gram vegan döner
  • 3 stuk(s) volkoren flatbread
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • 200 gram babyleafmix
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) komkommer
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 400 gram soja yoghurt
  • 500 gram tomaten
  • 360 gram vegan döner
  • 4 stuk(s) volkoren flatbread

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je nog groene kruiden in de tuin, op je vensterbank of in de koelkast zoals munt, peterselie of dille, snijd die dan fijn en meng door de tzatziki.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Rasp de helft van de komkommer grof en laat met wat zout 30 min. uitlekken in een zeef. Duw er met een lepel nog meer vocht uit en meng de komkommerrasp met de sojayoghurt. Pers er de helft van de knoflook bij. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 2

Snijd de tomaten en komkommers in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne ringen. Leg de babyleafmix, tomaat, komkommer en uiringen op een schaal. Besprenkel de salade met wat olijfolie en azijn.

Stap 3

Verhit een scheut olie in een wok of koekenpan en bak de rest van de knoflook 10 sec. Voeg dan de vegan döner toe en bak 3-4 minuten op hoog vuur.

Stap 4

Verwarm de flatbreads kort (ca. 10 seconden aan beide kanten) in een hete, droge koekenpan. Leg de flatbreads op de borden en schep er wat van de salade op. Verdeel de döner erover en schep er wat tzatziki op.

Stap 5

Rol de flatbreads op en zet eventueel vast met een prikker. Serveer met de rest van de salade en knoflooksaus.