Vega durum met tzatziki,
salade en feta
- 50 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) azijn
- 50 gram babyleafmix
- 100 gram hangop
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 30 gram schapenfeta
- 125 gram tomaten
- 90 gram vegan döner
- 1 stuk(s) volkoren flatbread
- 2 eetlepel(s) azijn
- 100 gram babyleafmix
- 200 gram hangop
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) komkommer
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) rode ui
- 60 gram schapenfeta
- 250 gram tomaten
- 180 gram vegan döner
- 2 stuk(s) volkoren flatbread
- 3 eetlepel(s) azijn
- 150 gram babyleafmix
- 300 gram hangop
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) komkommer
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 90 gram schapenfeta
- 375 gram tomaten
- 240 gram vegan döner
- 3 stuk(s) volkoren flatbread
- 4 eetlepel(s) azijn
- 200 gram babyleafmix
- 400 gram hangop
- 2 teentje(s) knoflook
- 1.5 stuk(s) komkommer
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) rode ui
- 120 gram schapenfeta
- 500 gram tomaten
- 360 gram vegan döner
- 4 stuk(s) volkoren flatbread
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip
Heb je nog groene kruiden in de tuin, op je vensterbank of in de koelkast zoals munt, peterselie of dille, snijd die dan fijn en meng door de tzatziki.
Colette
Bereidingswijze
Rasp de helft van de komkommer grof en laat met wat zout 30 min. uitlekken in een zeef. Duw er met een lepel nog meer vocht uit en meng de komkommerrasp met de hangop. Pers er de helft van de knoflook bij. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaten en de rest van de komkommer in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne ringen. Leg de babyleafmix, tomaat, komkommer en uiringen op een schaal. Verkruimel de feta erboven. Besprenkel de salade met wat olijfolie en azijn.
Verhit een scheut olie in een wok of koekenpan en bak de rest van de knoflook 10 sec. Voeg dan de vegan döner toe en bak 3-4 minuten op hoog vuur.
Verwarm de flatbreads kort (ca. 10 seconden aan beide kanten) in een hete, droge koekenpan. Leg de flatbreads op de borden en schep er wat van de salade op. Verdeel de döner erover en schep er wat tzatziki op.
Rol de flatbreads op en zet eventueel vast met een prikker. Serveer met de rest van de salade en knoflooksaus.