Vega durum met salade en feta
Vega

Vega durum met salade en feta

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 50 gram babyleafmix
  • 1 stuk(s) flatbread
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 30 gram schapenfeta
  • 125 gram tomaten
  • 90 gram vegan döner
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 100 gram babyleafmix
  • 2 stuk(s) flatbread
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 60 gram schapenfeta
  • 250 gram tomaten
  • 180 gram vegan döner
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 150 gram babyleafmix
  • 3 stuk(s) flatbread
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 3 eetlepel(s) mayonaise
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 90 gram schapenfeta
  • 375 gram tomaten
  • 240 gram vegan döner
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • 200 gram babyleafmix
  • 4 stuk(s) flatbread
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) komkommer
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 120 gram schapenfeta
  • 500 gram tomaten
  • 360 gram vegan döner

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je wat meer tijd en Griekse yoghurt in huis? Maak dan tzatziki voor bij de durums. Rasp 1 komkommer grof en laat met wat zout 30 min. uitlekken in een zeef. Duw er met een lepel nog meer vocht uit en meng de komkommerrasp met 250 gram Griekse yoghurt 10% vet. Pers er een klein teentje knoflook bij en breng op smaak met peper en zout.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de tomaten en komkommers in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne ringen. Leg de babyleafmix, tomaat, komkommer en uiringen op een schaal. Verkruimel de feta erboven. Besprenkel de salade met wat olijfolie en azijn.

Stap 2

Snijd voor de knoflooksaus de knoflook fijn en meng de helft door de mayonaise.

Stap 3

Verhit een scheut olie in een wok of koekenpan en bak de rest van de knoflook 10 sec. Voeg dan de vegan döner toe en bak 3-4 minuten op hoog vuur.

Stap 4

Verwarm de flatbreads kort (ca. 10 seconden aan beide kanten) in een hete, droge koekenpan.Leg de flatbreads op de borden en schep er wat van de salade op. Verdeel de döner erover en schep er wat knoflooksaus op.

Stap 5

Rol de flatbreads op en zet eventueel vast met een prikker. Serveer met de rest van de salade en knoflooksaus.