Traybake met wintergroenten, falafel
Vegan

Traybake met wintergroenten, falafel

en vegan yoghurtsaus

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 gram aardappel(en)
  • 100 gram falafel
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 75 gram spruitjes
  • 50 gram vegan yoghurt
  • 100 gram wortel
  • 500 gram aardappel(en)
  • 200 gram falafel
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 150 gram spruitjes
  • 100 gram vegan yoghurt
  • 200 gram wortel
  • 750 gram aardappel(en)
  • 300 gram falafel
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 225 gram spruitjes
  • 150 gram vegan yoghurt
  • 300 gram wortel
  • 1000 gram aardappel(en)
  • 400 gram falafel
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 300 gram spruitjes
  • 200 gram vegan yoghurt
  • 400 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vegan

Vanaf 54.95 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Falafel kan snel uitdrogen in de oven. Besprenkel ze eventueel voor het meebakken met een klein beetje olie voor een krokant korstje en een zachte binnenkant.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappelen schoon en snijd in plakken van ongeveer 2 centimeter dik. Kook ze in ruim water met een snuf zout in 6 minuten halfgaar. Giet af en laat uitdampen.

Stap 2

Maak ondertussen de spruiten schoon en halveer ze. Schil de wortels of boen ze schoon en snijd ze in schuine plakken van 1 cm. Pel de rode ui en snijd in parten.

Stap 3

Pers de helft van de knoflook en meng door de olijfolie. Meng de aardappelen, spruiten, wortel en rode ui op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de knoflookolie, breng op smaak met peper en zout en hussel goed door elkaar. Rooster 25 minuten in het midden van de oven.

Stap 4

Leg na 15 minuten de falafel tussen de groenten en rooster nog 10 minuten mee, tot de falafel warm en goudbruin is en de groenten gaar zijn.

Stap 5

Pers de resterende knoflook en meng door de vegan yoghurt. Breng op smaak met peper en een klein snufje zout.

Stap 6

Neem de bakplaat uit de oven en serveer de traybake met de knoflook-yoghurtsaus erbij.