Traybake met wortel,
kip en appelmoes
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 2 stuk(s) appels
- 200 gram gekleurde wortelen
- 4 theelepel(s) honing
- 1 theelepel(s) kaneel
- 3 stuk(s) kipdrumstick(s) of kipvleugel(s)
- 200 gram krieltjes
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 2 gram tijm
- 25 milliliter water
- 4 stuk(s) appels
- 400 gram gekleurde wortelen
- 8 theelepel(s) honing
- 2 theelepel(s) kaneel
- 6 stuk(s) kipdrumstick(s) of kipvleugel(s)
- 400 gram krieltjes
- 1 stuk(s) rode ui
- 4 gram tijm
- 50 milliliter water
- 6 stuk(s) appels
- 600 gram gekleurde wortelen
- 12 theelepel(s) honing
- 3 theelepel(s) kaneel
- 9 stuk(s) kipdrumstick(s) of kipvleugel(s)
- 600 gram krieltjes
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 6 gram tijm
- 75 milliliter water
- 8 stuk(s) appels
- 800 gram gekleurde wortelen
- 16 theelepel(s) honing
- 4 theelepel(s) kaneel
- 12 stuk(s) kipdrumstick(s) of kipvleugel(s)
- 800 gram krieltjes
- 2 stuk(s) rode ui
- 8 gram tijm
- 100 milliliter water
Benodigdheden
- dunschiller
- bakplaat + bakpapier
- steelpan
- snijplank
- mes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Wil je de krieltjes extra krokant eten snijd ze dan in partjes, voordat ze mee de oven ingaan.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Was de krieltjes. Snijd dikke wortelen in de lengte doormidden.
Verdeel de wortel, krieltjes en ui op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de kip ertussen.
Breng op smaak met olijfolie, de helft van de honing, de tijm, peper en zout. Rooster 40 minuten in het midden van de oven. Schep het geheel halverwege een keer om.
Maak de appels schoon en snijd in blokjes. Breng de appels aan de kook met het water, de kaneel en de rest van de honing. Laat ca. 15 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer de traybake met appelmoes.