Traybake met wortel
Vlees

Traybake met wortel

kip en appelmoes

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 2 stuk(s) appels
  • 200 gram gekleurde wortelen
  • 4 theelepel(s) honing
  • 1 theelepel(s) kaneel
  • 2 stuk(s) kipdrumstick(s) of kipvleugel(s)
  • 200 gram krieltjes
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 2 gram tijm
  • 25 mililiter water
  • 4 stuk(s) appels
  • 400 gram gekleurde wortelen
  • 8 theelepel(s) honing
  • 2 theelepel(s) kaneel
  • 4 stuk(s) kipdrumstick(s) of kipvleugel(s)
  • 400 gram krieltjes
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 4 gram tijm
  • 50 mililiter water
  • 6 stuk(s) appels
  • 600 gram gekleurde wortelen
  • 12 theelepel(s) honing
  • 3 theelepel(s) kaneel
  • 6 stuk(s) kipdrumstick(s) of kipvleugel(s)
  • 600 gram krieltjes
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 6 gram tijm
  • 75 mililiter water
  • 8 stuk(s) appels
  • 800 gram gekleurde wortelen
  • 16 theelepel(s) honing
  • 4 theelepel(s) kaneel
  • 8 stuk(s) kipdrumstick(s) of kipvleugel(s)
  • 800 gram krieltjes
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 8 gram tijm
  • 100 mililiter water

Benodigdheden

  • dunschiller
  • bakplaat + bakpapier
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • kookpan

Tip

Wil je de krieltjes extra krokant eten snijd ze dan in partjes, voordat ze mee de oven ingaan.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

STAP 2

Breng een pan met water aan de kook, waar de wortelen in passen. Maak de wortelen schoon. Snijd dikke wortelen in de lengte doormidden en kook in 10 minuten beetgaar. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes.

STAP 3

Verdeel de wortel, krieltjes en ui op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de kip ertussen.

STAP 4

Breng op smaak met olijfolie, de helft van de honing, de tijm, peper en zout. Rooster 10-15 minuten in het midden van de oven. Schep het geheel halverwege een keer om.

STAP 5

Maak de appels schoon en snijd in blokjes. Breng de appels aan de kook met het water, de kaneel en de rest van de honing. Laat ca. 15 minuten zachtjes pruttelen.

STAP 6

Serveer de traybake met appelmoes.