Traybake met pompoenburger
en kerriesaus
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram gekleurde wortelen
- 3 theelepel(s) honing
- 1 theelepel(s) kerrie
- 200 gram krieltjes
- 1 stuk(s) pompoenburger
- 1 stuk(s) rode ui
- 2 gram tijm
- 50 milliliter volle yoghurt
- 400 gram gekleurde wortelen
- 6 theelepel(s) honing
- 2 theelepel(s) kerrie
- 400 gram krieltjes
- 2 stuk(s) pompoenburger
- 2 stuk(s) rode ui
- 2 gram tijm
- 100 milliliter volle yoghurt
- 600 gram gekleurde wortelen
- 9 theelepel(s) honing
- 3 theelepel(s) kerrie
- 600 gram krieltjes
- 3 stuk(s) pompoenburger
- 3 stuk(s) rode ui
- 3 gram tijm
- 150 milliliter volle yoghurt
- 800 gram gekleurde wortelen
- 12 theelepel(s) honing
- 4 theelepel(s) kerrie
- 800 gram krieltjes
- 4 stuk(s) pompoenburger
- 4 stuk(s) rode ui
- 3 gram tijm
- 200 milliliter volle yoghurt
Benodigdheden
- dunschiller
- bakplaat + bakpapier
- koekenpan
- snijplank
- mes
- mengkom
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Wil je de krieltjes extra krokant eten snijd ze dan in partjes, voordat ze mee de oven ingaan.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Was de krieltjes. Snijd dikke wortelen in de lengte doormidden. Verdeel de wortel, krieltjes en ui op een met bakpapier beklede bakplaat.
Breng op smaak met olijfolie, ⅔ van de honing, tijm, peper en zout. Rooster 40 minuten in het midden van de oven. Schep het geheel halverwege een keer om.
Meng voor de kerriesaus de yoghurt, de rest van de honing, kerriepoeder, peper en zout.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de pompoenburger in 2-4 minuten per kant goudbruin.
Serveer de traybake met de pompoenburger en de kerriesaus.