Traybake met pompoenburger
Vega

Traybake met pompoenburger

en kerriesaus

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 200 gram gekleurde wortelen
  • 1 theelepel(s) honing
  • 1 theelepel(s) kerrie
  • 200 gram krieltjes
  • 1 stuk(s) pompoenburger
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 2 gram tijm
  • 50 milliliter volle yoghurt
  • 400 gram gekleurde wortelen
  • 2 theelepel(s) honing
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 400 gram krieltjes
  • 2 stuk(s) pompoenburger
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 4 gram tijm
  • 100 milliliter volle yoghurt
  • 600 gram gekleurde wortelen
  • 3 theelepel(s) honing
  • 3 theelepel(s) kerrie
  • 600 gram krieltjes
  • 3 stuk(s) pompoenburger
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 6 gram tijm
  • 150 milliliter volle yoghurt
  • 800 gram gekleurde wortelen
  • 4 theelepel(s) honing
  • 4 theelepel(s) kerrie
  • 800 gram krieltjes
  • 4 stuk(s) pompoenburger
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 8 gram tijm
  • 200 milliliter volle yoghurt

Benodigdheden

  • dunschiller
  • bakplaat + bakpapier
  • koekenpan
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • mengkom

Tip

Wil je de krieltjes extra krokant eten snijd ze dan in partjes, voordat ze mee de oven ingaan.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

STAP 2

Breng een pan met water aan de kook, waar de wortelen in passen. Maak de wortelen schoon. Snijd dikke wortelen in de lengte doormidden en kook in 10 minuten beetgaar. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Verdeel de wortel, krieltjes en ui op een met bakpapier beklede bakplaat.

STAP 3

Breng op smaak met olijfolie, 2/3 van de honing, de tijm, peper en zout. Rooster 10-15 minuten in het midden van de oven. Schep het geheel halverwege een keer om.

STAP 4

Meng voor de kerriesaus de yoghurt, de rest van de honing, kerriepoeder, peper en zout.

STAP 5

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de pompoenburger in 2-4 minuten per kant goudbruin.

STAP 6

Serveer de traybake met de pompoenburger en de kerriesaus.