Traybake met kip en appelmoes
Vlees

Traybake met kip en appelmoes

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 2 stuk(s) appel
  • 200 bosje(s) bospeen
  • 4 eetlepel(s) honing
  • 1 theelepel(s) kaneel
  • 2 stuk(s) kipdrumsticks
  • 200 gram krieltjes
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 2 gram tijm
  • 25 mililiter water
  • 4 stuk(s) appel
  • 400 bosje(s) bospeen
  • 8 eetlepel(s) honing
  • 2 theelepel(s) kaneel
  • 4 stuk(s) kipdrumsticks
  • 400 gram krieltjes
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 4 gram tijm
  • 50 mililiter water
  • 6 stuk(s) appel
  • 600 bosje(s) bospeen
  • 12 eetlepel(s) honing
  • 3 theelepel(s) kaneel
  • 6 stuk(s) kipdrumsticks
  • 600 gram krieltjes
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 6 gram tijm
  • 100 mililiter water
  • 8 stuk(s) appel
  • 800 bosje(s) bospeen
  • 16 eetlepel(s) honing
  • 4 theelepel(s) kaneel
  • 8 stuk(s) kipdrumsticks
  • 800 gram krieltjes
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 8 gram tijm
  • 200 mililiter water

Tip

Wil je de krieltjes extra krokant eten, snijd ze dan in partjes voordat ze in de oven gaan.

Sophie

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

STAP 2

Breng een pan met water aan de kook waar de bospeen in past. Maak de bospeen schoon. Snijd de dikke penen in de lengte doormidden en kook in 10 minuten beetgaar. Maak de ui schoon en snijd in ringen.

STAP 3

Verdeel de wortel, krieltjes en ui op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de kip ertussen.

STAP 4

Breng op smaak met olijfolie, de helft van de honing, de tijm, peper en zout. Rooster 10-15 minuten in het midden van de oven. Schep het geheel halverwege een keer om.

STAP 5

Maak de appels schoon en snijd in blokjes. Breng de appels aan de kook met het water, de kaneel en de rest van de honing. Laat ca. 15 minuten zachtjes pruttelen.

STAP 6

Serveer de traybake met de appelmoes.