Traybake met kalkoen,
aardappel en pesto
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram aardappel(en)
- 120 gram kalkoenblokjes
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 20 gram pesto
- 125 gram sperziebonen
- 125 gram tomaatjes
- 0.25 stuk(s) venkel
- 400 gram aardappel(en)
- 240 gram kalkoenblokjes
- 1 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 40 gram pesto
- 250 gram sperziebonen
- 250 gram tomaatjes
- 0.5 stuk(s) venkel
- 600 gram aardappel(en)
- 360 gram kalkoenblokjes
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 60 gram pesto
- 375 gram sperziebonen
- 375 gram tomaatjes
- 0.75 stuk(s) venkel
- 800 gram aardappel(en)
- 480 gram kalkoenblokjes
- 2 teentje(s) knoflook
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 80 gram pesto
- 500 gram sperziebonen
- 500 gram tomaatjes
- 1 stuk(s) venkel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Het groen van de venkel kan op dezelfde manier gebruikt worden als andere zachte groene kruiden zoals peterselie of dille. Snijd het fijn en gebruik als garnering over de traybake.
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Boen de aardappelen schoon, snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Kook ze 10 min. en giet af.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Maak de sperziebonen schoon door de steelaanzet eraf te snijden. De puntjes kun je laten zitten. Breng een pan water aan de kook en kook de bonen 3 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
Snijd de venkel in plakjes van ½ cm dik. Pers de knoflook uit boven een bakje met de olijfolie. Meng door elkaar. Verdeel de groenten en kalkoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de knoflookolie en schep om. Breng op smaak met peper & zout. Verdeel de aardappelblokjes over een andere met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de rest van de knoflookolie.
Schuif de bakplaat met aardappelblokjes bovenin de oven en de de andere bakplaat eronder. Rooster 20-25 min. Leg na 10 minuten de tomaatjes op de bakplaat met groenten en rooster ze mee.
Neem de bakplaten uit de oven. Voeg de aardappelblokjes toe aan de bakplaat met groenten (of andersom) en besprenkel het geheel met de pesto. Zet de bakplaat op tafel.