Tostada’s met zelfgemaakte salsa
Vega

Tostada’s met zelfgemaakte salsa

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) chilipeper
  • 190 gram kidneybonen in saus
  • 5 gram koriander
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 125 gram tomaten
  • 2 stuk(s) tortilla wraps
  • 0.25 stuk(s) ui
  • 0.5 stuk(s) chilipeper
  • 380 gram kidneybonen in saus
  • 10 gram koriander
  • 1 stuk(s) paprika
  • 250 gram tomaten
  • 4 stuk(s) tortilla wraps
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 0.75 stuk(s) chilipeper
  • 570 gram kidneybonen in saus
  • 15 gram koriander
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 375 gram tomaten
  • 6 stuk(s) tortilla wraps
  • 0.75 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 760 gram kidneybonen in saus
  • 20 gram koriander
  • 2 stuk(s) paprika
  • 500 gram tomaten
  • 8 stuk(s) tortilla wraps
  • 1 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Houd je niet van koriander? Dan kun je het ook weglaten of vervangen door (platte) peterselie

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Snipper de ui heel fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en steelaanzet en snijd de pepers in heel kleine stukjes.

Stap 3

Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Voeg de helft van de ui, alle paprika en wat van de chilipeper toe en bak 3 min. mee. Voeg de kidneybonen in chilisaus toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 4-5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Halveer de tomaten en rasp ze met een grove rasp boven een kom. Je zult het velletje van de tomaat overhouden als je de tomaten raspt. Voeg de rest van de gesnipperde ui en de fijngesneden peper toe. Snijd de helft van de koriander fijn en voeg ook toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout en wat olijfolie.

Stap 5

Leg de tortillawraps op een ovenrooster en bak ze in 5-6 min. knapperig in de oven.

Stap 6

Zet de knapperige wraps, het bonenmengsel en de salsa op tafel. Leg aan tafel een knapperige wrap op je bord en schep er wat van het bonenmengsel op. Schep er een lepel salsa over en bestrooi met wat koriander. Maak zo 2 tostada’s per persoon.