Tostada’s met varkensreepjes
Vlees

Tostada’s met varkensreepjes

en zelfgemaakte salsa

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 0.25 stuk(s) chilipeper
  • 0.5 blik(ken) kidneybonen uit blik
  • 0.5 theelepel(s) komijnpoeder
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 125 gram tomaten
  • 35 gram tomatenpuree
  • 2 stuk(s) tortilla wraps
  • 0.25 stuk(s) ui
  • 100 gram varkensreepjes
  • 1 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 0.5 stuk(s) chilipeper
  • 1 blik(ken) kidneybonen uit blik
  • 1 theelepel(s) komijnpoeder
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) paprika
  • 250 gram tomaten
  • 70 gram tomatenpuree
  • 4 stuk(s) tortilla wraps
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 200 gram varkensreepjes
  • 1.5 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 0.75 stuk(s) chilipeper
  • 1.5 blik(ken) kidneybonen uit blik
  • 1.5 theelepel(s) komijnpoeder
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 375 gram tomaten
  • 105 gram tomatenpuree
  • 6 stuk(s) tortilla wraps
  • 0.75 stuk(s) ui
  • 300 gram varkensreepjes
  • 2 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 2 blik(ken) kidneybonen uit blik
  • 2 theelepel(s) komijnpoeder
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) paprika
  • 500 gram tomaten
  • 140 gram tomatenpuree
  • 8 stuk(s) tortilla wraps
  • 1 stuk(s) ui
  • 400 gram varkensreepjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je nog peterselie of koriander in je tuin of in de vensterbank? Strooi dan een beetje over de tostada's.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Snipper de ui heel fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en steelaanzet en snijd de pepers in heel kleine stukjes.

Stap 3

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de varkensreepjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprikapoeder, komijn, de helft van de ui, alle paprika en de helft van de peper toe en bak 3 minuten mee. Doe ondertussen de kidneybonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg de bonen, tomatenpuree en een scheut water toe aan de pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 4-5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Halveer ondertussen de tomaten en rasp ze op een grove rasp boven een kom. Je zult het velletje van de tomaat overhouden als je de tomaten raspt. Voeg de rest van de gesnipperde ui en de fijngesneden peper toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout en wat olijfolie.

Stap 5

Leg de tortillawraps op een ovenrooster en bak ze in 5-6 min. knapperig in de oven.

Stap 6

Zet de knapperige wraps, het bonenmengsel en de salsa op tafel. Leg aan tafel een knapperige wrap op je bord en schep er wat van het bonenmengsel op. Schep er een lepel salsa over. Maak zo 2 tostada’s per persoon.