Tostada’s met varkensreepjes
en zelfgemaakte salsa
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 190 gram kidneybonen in saus
- 5 gram koriander
- 0.5 stuk(s) paprika
- 125 gram tomaten
- 2 stuk(s) tortilla wraps
- 0.25 stuk(s) ui
- 100 gram varkensreepjes
- 380 gram kidneybonen in saus
- 10 gram koriander
- 1 stuk(s) paprika
- 250 gram tomaten
- 4 stuk(s) tortilla wraps
- 0.5 stuk(s) ui
- 200 gram varkensreepjes
- 570 gram kidneybonen in saus
- 15 gram koriander
- 1.5 stuk(s) paprika
- 375 gram tomaten
- 6 stuk(s) tortilla wraps
- 0.75 stuk(s) ui
- 300 gram varkensreepjes
- 760 gram kidneybonen in saus
- 20 gram koriander
- 2 stuk(s) paprika
- 500 gram tomaten
- 8 stuk(s) tortilla wraps
- 1 stuk(s) ui
- 400 gram varkensreepjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Houd je niet van koriander? Dan kun je het ook weglaten of vervangen door (platte) peterselie
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui heel fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de varkensreepjes 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de helft van de ui en alle paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de kidneybonen in chilisaus toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 4-5 minuten zachtjes koken.
Halveer de tomaten en rasp ze op een grove rasp boven een kom. Je zult het velletje van de tomaat overhouden als je de tomaten raspt. Voeg de rest van de gesnipperde ui toe. Snijd de helft van de koriander fijn en voeg ook toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout en wat olijfolie.
Leg de tortillawraps op een ovenrooster en bak ze in 5-6 min. knapperig in de oven.
Zet de knapperige wraps, het bonenmengsel en de salsa op tafel. Leg aan tafel een knapperige wrap op je bord en schep er wat van het bonenmengsel op. Schep er een lepel salsa over en bestrooi met wat koriander. Maak zo 2 tostada’s per persoon.