Toscaanse Herderssoep met curly kale
Vega

Toscaanse Herderssoep met curly kale

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 100 gram cannellinibonen
  • 50 gram curly kale
  • 1 stuk(s) eieren
  • 0.5 milliliter groentebouillon
  • 5 gram kervel
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 2 stuk(s) meergranenbrood
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 1 gram tomatenpuree
  • 250 milliliter water
  • 200 gram cannellinibonen
  • 100 gram curly kale
  • 2 stuk(s) eieren
  • 1 milliliter groentebouillon
  • 10 gram kervel
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 4 stuk(s) meergranenbrood
  • 1 stuk(s) paprika
  • 2 gram tomatenpuree
  • 500 milliliter water
  • 300 gram cannellinibonen
  • 150 gram curly kale
  • 3 stuk(s) eieren
  • 1.5 milliliter groentebouillon
  • 15 gram kervel
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 6 stuk(s) meergranenbrood
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 3 gram tomatenpuree
  • 750 milliliter water
  • 400 gram cannellinibonen
  • 200 gram curly kale
  • 4 stuk(s) eieren
  • 2 milliliter groentebouillon
  • 20 gram kervel
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 8 stuk(s) meergranenbrood
  • 2 stuk(s) paprika
  • 4 gram tomatenpuree
  • 1000 milliliter water

Benodigdheden

  • kopje
  • lepel
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • zeef
  • waterkoker en litermaat
  • soeppan

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook in de waterkoker een ruime hoeveelheid water. Giet de aangegeven hoeveelheid gekookt water in een litermaat en voeg bouillonblokje(s) toe. Snijd de prei in ringetjes en was deze goed in een vergiet. Was ook de paprika en curly kale. Spoel de bonen en laat uitlekken in een zeef.

Stap 2

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes van 1 cm bij 1 cm. Was en pluk de kervel en snijd de steeltjes fijn.

Stap 3

Bak het brood zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm een soeppan op hoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Laat heet worden en zet het vuur middelhoog, bak nu de knoflook, gesneden kervel steeltjes, prei, paprika en tomatenpuree aan voor ongeveer 3-4 minuten.

Stap 4

Voeg de bouillon toe en zet het vuur laag. Voeg de bonen toe en laat 5-6 minuten rustig pruttelen. Voeg curly kale toe en laat nog 2 minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout en voor de liefhebber wat chili flakes.

Stap 5

Breek ondertussen een ei in een kopje. Maak met een lepel een kuiltje in de soep en voeg het ei uit het kopje toe. Herhaal dit voor ieder ei uit het recept. Gaar de eitjes met een deksel op de pan ongeveer 5-6 minuten. Het eiwit moet mooi gestold zijn, de dooier mag lopend zijn. (Gaar een paar minuten langer door als je geen zacht gepocheerd eitje wil.)

Stap 6

Verdeel de gepocheerde eitjes voorzichtig met een soeplepel samen met de soep over diepe borden. Maak af met de geplukte kervel en serveer samen met het brood.