Toscaanse Herdersoep
met orzo
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram boerenkool
- 40 gram gedroogde bonenmix
- 100 milliliter groentebouillon
- 0.5 stuk(s) korte prei
- 275 milliliter passata
- 10 gram pesto
- 75 gram volkoren orzo
- 400 gram boerenkool
- 80 gram gedroogde bonenmix
- 200 milliliter groentebouillon
- 1 stuk(s) korte prei
- 550 milliliter passata
- 20 gram pesto
- 150 gram volkoren orzo
- 600 gram boerenkool
- 120 gram gedroogde bonenmix
- 300 milliliter groentebouillon
- 1.5 stuk(s) korte prei
- 825 milliliter passata
- 30 gram pesto
- 225 gram volkoren orzo
- 800 gram boerenkool
- 160 gram gedroogde bonenmix
- 400 milliliter groentebouillon
- 2 stuk(s) korte prei
- 1100 milliliter passata
- 40 gram pesto
- 300 gram volkoren orzo
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Voeg de pesto naar smaak toe.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Let op: begin een dag eerder met het weken en bereiden van de gedroogde bonenmix volgens de bereidingswijze op de verpakking. Vergeet niet de bonen na het weken af te spoelen onder stromend water voordat je de bonen gaat koken.
Verwarm in een grote soeppan de benodigde hoeveelheid bouillon. Voeg de pastasaus en de orzo toe aan de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken.
Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei en snijd in dunne ringen. Doe de preiringen in een vergiet en spoel schoon. Rits het boerenkoolblad van de stelen af, was in ruim water en snijd fijn.
Voeg de prei en boerenkool toe aan de soep en laat 5 minuten rustig pruttelen.
Voeg ten slotte de geweekte en gekookte bonen toe en warm nog even goed op. Kruid naar smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over diepe borden en sprenkel de pesto erop.