Toscaanse Herdersoep
met orzo
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 milliliter basilicum crème
- 200 gram boerenkool
- 80 gram bonenmix
- 1 stuk(s) eieren
- 100 milliliter groentebouillon
- 0.5 stuk(s) korte prei
- 275 gram tomato base
- 75 gram volkoren orzo
- 2 milliliter basilicum crème
- 400 gram boerenkool
- 160 gram bonenmix
- 2 stuk(s) eieren
- 200 milliliter groentebouillon
- 1 stuk(s) korte prei
- 550 gram tomato base
- 150 gram volkoren orzo
- 3 milliliter basilicum crème
- 600 gram boerenkool
- 240 gram bonenmix
- 3 stuk(s) eieren
- 300 milliliter groentebouillon
- 1.5 stuk(s) korte prei
- 825 gram tomato base
- 225 gram volkoren orzo
- 4 milliliter basilicum crème
- 800 gram boerenkool
- 320 gram bonenmix
- 4 stuk(s) eieren
- 400 milliliter groentebouillon
- 2 stuk(s) korte prei
- 1100 gram tomato base
- 300 gram volkoren orzo
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip
Voeg de basilicumcrème naar smaak toe.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm in een grote soeppan de benodigde hoeveelheid bouillon. Spoel de bonen af en laat deze uitlekken in het vergiet.
Voeg de tomatensaus en de orzo toe aan de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken. Kook de eieren 8 minuten.
Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei en snijd in dunne ringen. Doe de preiringen in een vergiet en spoel schoon. Rits het boerenkoolblad van de stelen af, was in ruim water en snijd fijn.
Voeg de prei en boerenkool toe aan de soep en laat 5 minuten rustig pruttelen.
Voeg ten slotte de bonen toe en warm nog even goed door. Kruid naar smaak met peper en zout. Pel de eieren en snijd in grove stukken.
Verdeel de soep over diepe borden en schep de eieren erin. Sprenkel er ten slotte de basilicumcrème op.