Tortilla bowl met frisse salade
Vega

Tortilla bowl met frisse salade

en grillkaas

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram Syrische grillkaas
  • 1 stengel(st) bosui
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 5 gram koriander
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 0.5 stuk(s) mais
  • 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 50 gram spinazie
  • 3 stuk(s) tortilla
  • 200 gram Syrische grillkaas
  • 2 stengel(st) bosui
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 10 gram koriander
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 1 stuk(s) mais
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 1 stuk(s) paprika
  • 100 gram spinazie
  • 6 stuk(s) tortilla
  • 300 gram Syrische grillkaas
  • 3 stengel(st) bosui
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 15 gram koriander
  • 0.75 stuk(s) limoen
  • 1.5 stuk(s) mais
  • 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 150 gram spinazie
  • 9 stuk(s) tortilla
  • 400 gram Syrische grillkaas
  • 4 stengel(st) bosui
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 20 gram koriander
  • 1 stuk(s) limoen
  • 2 stuk(s) mais
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 2 stuk(s) paprika
  • 200 gram spinazie
  • 12 stuk(s) tortilla

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Ook deze mooie tortillabakjes maken? Neem een ovenbestendige kommetje of schaal en doe hier de tortilla in zodat er een kommetje ontstaat. Zet de vorm met tortilla in de oven en bak in 8 minuten krokant. Haal daarna uit de oven en laat afkoelen.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een grote pan water aan de kook waar de maiskolven in passen. Kook de maiskolven in circa 12 minuten gaar.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tortillas op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 8 minuten krokant. Let op dat ze niet te donker worden. Zorg dat ze los van elkaar liggen en dus niet op elkaar liggen. (Wil jij ook deze mooie tortilla bakjes maken? Kijk dan in de tip hoe je dit zelf kunt maken!)

Stap 3

Was de paprika en komkommer. Snijd de paprika in repen en komkommer in blokjes. Was de koriander en snijd grof. Snijd de bosui in ringetjes. Doe de paprika, komkommer, bosui en koriander in een kom.

Stap 4

Als de maiskolven gaar zijn, haal ze uit het water en laat uitdampen. Verhit olie in een koekenpan en bak de maiskolven op hoog vuur zodat ze mooi kleuren. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

Stap 5

Dep de Syrische grillkaas droog met keukenpapier en snijd in dikke plakken. Verhit een heel klein beetje olie in een koekenpan en bak de kaas aan beide kanten goudbruin in circa 8 minuten. Pers de limoen. Doe de spinazie bij de groenten in de kom en breng op smaak met extra vierge olijfolie, limoensap, peper en zout. Hussel geheel.

Stap 6

Leg de krokante tortilla op het bord. Schep de salade over de tortilla. Verdeel de gegrilde mais en Syrische grillkaas erover.