Tortilla bowl met frisse salade
en kabeljauw
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stengel(st) bosui
- 120 gram kabeljauwblokjes
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 5 gram koriander
- 0.25 stuk(s) limoen
- 0.5 stuk(s) mais
- 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 0.5 stuk(s) paprika
- 50 gram spinazie
- 3 stuk(s) tortilla
- 2 stengel(st) bosui
- 240 gram kabeljauwblokjes
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 10 gram koriander
- 0.5 stuk(s) limoen
- 1 stuk(s) mais
- 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 1 stuk(s) paprika
- 100 gram spinazie
- 6 stuk(s) tortilla
- 3 stengel(st) bosui
- 360 gram kabeljauwblokjes
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 15 gram koriander
- 0.75 stuk(s) limoen
- 1.5 stuk(s) mais
- 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 1.5 stuk(s) paprika
- 150 gram spinazie
- 9 stuk(s) tortilla
- 4 stengel(st) bosui
- 480 gram kabeljauwblokjes
- 1 stuk(s) komkommer
- 20 gram koriander
- 1 stuk(s) limoen
- 2 stuk(s) mais
- 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 2 stuk(s) paprika
- 200 gram spinazie
- 12 stuk(s) tortilla
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Ook deze mooie tortillabakjes maken? Neem een ovenbestendige kommetje of schaal en doe hier de tortilla in zodat er een kommetje ontstaat. Zet de vorm met tortilla in de oven en bak in 8 minuten krokant. Haal daarna uit de oven en laat afkoelen.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Breng een grote pan water aan de kook waar de maiskolven in passen. Kook de maiskolven in circa 12 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tortillas op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 8 minuten krokant. Let op dat ze niet te donker worden. Zorg dat ze los van elkaar liggen en dus niet op elkaar liggen. (Wil jij ook deze mooie tortilla bakjes maken? Kijk dan in de tip hoe je dit zelf kunt maken!)
Was de paprika en komkommer. Snijd de paprika in repen en komkommer in blokjes. Was de koriander en snijd grof. Snijd de bosui in ringetjes. Doe de paprika, komkommer, bosui en koriander in een kom.
Als de maiskolven gaar zijn, haal ze uit het water en laat uitdampen. Verhit olie in een koekenpan en bak de maiskolven op hoog vuur zodat ze mooi kleuren. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
Verhit olie in een hapjespan en bak de kabeljauwblokjes in circa 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Pers de limoen. Doe de spinazie bij de groenten in de kom en breng op smaak met extra vierge olijfolie, limoensap, peper en zout. Hussel geheel.
Leg de krokante tortilla op het bord. Schep de salade op de tortilla. Verdeel de gebakken kabeljauw erover en serveer met de gegrilde maiskolf.